0

Hva er "omprogrammering av ECU?"

spurt 2021-05-06 09:25:06 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har kommet borti en bil som har gjennomført:

"OBD-omprogrammering av ECU, motor software Service, stage 1 inkl. EGR 100% stengt."

Nå har bilen opplevd motorhavari med skifte av høytrykks dieselpumpe, registerrem og multirem. Kan dette ha noe med nevnte omprogrammering å gjøre?

Setter stor pris på svar.

Mvh Thomas Thorstensen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-06 10:35:47 +0100

Nei at høytrykks pumpe og regreim og multireim er byttet har ikke noe med denne programeringen å gjøre. Egr 100% stengt betyr bare at egr ventil ikke åpner på tomgang og resirkulerer en del av eksosen for å redusere nox og sotpartikler. Egr ventil stenger gradvis og er helt stengt fra ca 1200 rpm og oppover så egr kretsen er mest for å rense avgass på tomgang og ved lave turtall. Er bilen chippet eller re mapped på andre måter kan høytrykkspumpens trykk være manipulert men en pumpe i god stand skal tåle dette og kunne tåle trykk opp mot 2500 bar og en egen sikringskrets vil dumpe trykk ut over dette. Er bilen din chippet til en høyere effekt en orginalt kan dette selvfølgelig påvirke levetiden på høytrykkspumpen men at sønn eller datter har lånt bilen og fylt litt bensin er også en klassiker her.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-06 13:27:23 +0100

Men hvorfor tror du dette er utført på denne bilen, kan det være noen annen grunn en at den er chipet? De som har utført det påstår at det kun dreier seg om en "oppdatering", har du noen tips til hvordan jeg lettest kan finne ut om den er chipet og gitt økt motorkraft?

Vennlig hilsen Thomas Thorstensen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-06 15:14:30 +0100

Er en del biler som får en såkalt Egr delete da eksos ført tilbake i motoren ikke er spesielt bra og motoren kan rett og slett gro igjen i innsug og ventiler og tilslutt ende opp med for lite luft til forbrennimgen. Noen fjerner også partikkelfilter og tar en partikkelfilter delete i motorens software men det er ganske dyrt og ikke så vanlig da en må skjære opp og fjerne innmaten i partikkelfilter samtidig som arbeidet skal være pent slik at det egentlig ikke synes på en Eu kontroll. Justeringene nevnt ovenfor henger ofte sammen med en remapping og da altså en trimming av motoren effekt. Det er ikke så lett å vite om dette er gjort men forrige eier kan nok gi deg info her om hva som er gjort.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger