0

Familiebil, 7 seter, 4x4 - max 450 000kr

spurt 2021-05-04 08:15:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Vi leter etter ett smart bilkjøp, vi har tre barn (baby, 6 og 8 år). Bilen vil bli brukt til kortere turer til fra skole, butikk og jobb i det daglige og ofte langetur til fjellet i helger ( 400 km t/r ). Det er ikke lademulighet på fjellet så elbil er ikke aktuelt. Har behov for 4x4 mtp trekke tilhenger på snøføre, og litt høyere bakkeklaring iht. snø og "hyttevei". Vi er også en famile med 'lange ben' så det må være god plass i bilen, samt behov for 7 seter for å kunne ta med ekstra barn på fjelltur.

Jeg er ikke en hobby mekaniker så alle reperasjoner osv vil bli tatt på verksted. Så derfor er det greit med en bil som ikke trenger for mye arbeid og reperasjoner. Jeg er nyskjerrig på om det er smart å kjøpe feks en 10 år gammel Land Cruiser, hva er da feks en god km stand å kjøpe? Eller så er Skoda Kodiaq ett spennede alternativ, men ser de blir fort over 500 000. Hvis mulig så ønsker jeg så rimlig bil som mulig, som vil være trygg og god og holde i mange mange år.. Håper dere har gode råd og anbefalinger til meg.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-04 13:32:29 +0200

Glem Landcruiser og store SUV, alt som er tungt har sin pris, og nettopp LC er litt for populær. Greit nok, det er en ekstremt god bil på mange vis, men som personbil er den RÅDYR!

I ditt sted ville jeg tenkt i retning av Skoda Kodaiq, da får du en relativt ny bil, og den finnes i 7-seters versjon. Bedre kvalitet enn Volkswagen - ref Volkswagen selv - driftsikker som få, grei å vedlikehode, og ja, det kan bikke 500.000, men himmel og hav, du trenger faktisk IKKE 190 hk og "alt utstyr" for å leve lykkelig med en bil :-) Se f.ex på DENNE, 150 hk TDI har et hav av anvendbar kraft, og er mer enn nok også for Kodiaq, gitt at vi fortsatt snakker om norske forhold : https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Ellers er det jo p.t 74 å velge i på finn....ville være rart om du ikke fant en bil som passet deg her! Og, noe kynisk sett: det burde være veldig lett å velge mellom en Kodaq med opptil flere år gjenstående fabrikk-garanti og en 10 år gammel Landcruiser (eller noe annet av samme sorten)! Ja, du kan muligens finne en eldre bruktbil og spare noen kroner, men det skal ikke rare problemene til før du plutselig må åpne lommepungen på vidt gap! Om du kan bruke inntil 450.000 uten å blåse familiebudsjettet, ville jeg ikke vært i tvil.

Om du skal spare litt, vel, velg en 5-seter isteden - da sparer du lett 50.000 - nei - du kan ikke ta med "ekstra barn" da, men i min verden har aldri dette med å drasse på andres barn stått høyt på lista! Rett nok har aldri fjellturer vært aktuelt, men sånt som å kjøre "på tur" med halve fotball-laget? Idrettslaget sponser ikke bilen for meg, og kanskje viktigst av alt: verken min passasjerulykkesforsikring eller reiseforsikringen dekker sånn uten videre ANDRES BARN i MIN BIL - uansett om det skulle være fjellturer eller nevnte gratis-taxi for idrettslaget!

The Bottom Line er at det er deg som er ekspert på din families behov. Om du legger noen tusenlapper til på bordet, får du 7-seteren, men er det trangt i toppen av budsjetet, ja da velger du en 5-seter - og igjen -150 hk TDI er mer enn nok - og justerer bruken deretter. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger