0

Rulleretning på dekk

spurt 2021-04-20 12:33:44 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg fikk levert ny bil i november og da ble den levert på vinterdekk. Nå har jeg satt på sommerdekkene og ser da at dekkmønsteret ruller motsatt vei på høyre og venstre side. Dette fordi mønstret er asymmetrisk. Gummien er montert rett på felgene og merket med This side out. Jeg tenkte at dette kanskje kunne få konsekvenser for drenering og rullemotstand. Jeg sjekket med merkeverkstedet for å forsikre meg at det ikke var noe galt. De bekreftet at jeg hadde montert dekkene riktig og at dekkmønstrert rullet motsatt vei på høyre og venstre side. Jeg synes det er rart at det skal være slik og lurer på om det på lang sikt kan få konsekvenser for differensialen. Hvorfor lages det ikke en høyre og en venstre versjon av asynkront dekkmønster? Dekkene det her er snakk om er Pirelli P7 C2.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-21 10:29:17 +0200

Hres en smule snodig ut, jeg ville sjekket med et dekkverksted også. Jeg har hatt flere sorter dekk med rotasjonsretning opp gjennom åra, og aldri opplevd at pilenes retning er avhengig av hvilken side av bilen dekka står på! Og ja, "this side out" merkingen er også korrekt. Jeg klarer ikke helt å se for meg hvorfor Pirelli skal være annerledes enn andre. En ekstra sjekk koster lite, fortrinnsvis før du har kjørt altfor mange mil med dekka. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-21 10:31:14 +0200

Oppps…

Dette hørtes litt merkelig ut i mine ører. For meg er blir det helt urimelig at dekk med asymmetrisk mønster blir «feil vei» på ene side. Jeg ser ikke logikken i det.

Dette ville jeg sjekket opp i litt nøyere. Uten at jeg tør påstå det, synes jeg dette mildt sagt høres rart ut.

I ditt sted ville jeg tatt en telefon til Pirelli importøren, som er Gummi Centralen i Lier og hørt mer rundt dette. Det bør finnes en god forklaring her.

Kudos til deg for at du er våken og følger med / sjekker opp!

Lykke til med sommerdekkene!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar