0

Brukbar bil eller..

spurt 2021-04-17 10:48:02 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei..Lurer på å kjøpe en Mb 350cdi st.vogn 4-matic 212 serie. Har hørt rykter som seir at eg må styre unna denne modell,n..Har Benny kjennskap til spesielle problemer med denne type/serie..Bilen er en 2012 mod.og har gått 231 000 km.Har det meste av utstyr m panorama tak,skinn og takboks.ser fin ut etter det man kan se på bilder. ( ute/innvendig) Pris 248000,- og reklameres m 12 mnd.garanti..Er dette ett bra kjøp trur du..?

Hilsen Knut

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-19 22:00:03 +0200

Nja, det største problemet er vel at det er stjerne på panseret, og nei, kjørelengden er i utgangspunktet ikke spesielt avskrekkende, men bilen har 9 år på veien. Jeg vil anta denne bilen har mye spennende elektronikk og ekstrautstyr, den har luftfjæring, den har formodentlig automatkasse, den har en fordelerkasse for firehjulstrekket....i det hele tatt, en hel liten gullrekka av ting som kan og vil gå i stykker på et eller annet tidspunkt, som regel når det passer som dårligst! Og hvilken overraskelse - når du har stjerna på panseret, ja da oppdager du hvorfor dette er et STORT problem: uavhengig av om du blir stamkunde hos BOS eller bruker et uavhengig verksted (om du finner noen som vil så mye som ta i en 350-serie), alt som har med service, vedlikehold og nødvendige reprasjoner koster mye mer enn du kunne forestilt deg! Om det oppstår problemer med bare EN av tingene igullrekka over, snakker vi raskt om 50.000+.

Her får virkelig ordtaket "det koster å være kar" gyldighet! Verkstedsregninger på flerfoldige titusenlapper er regelen, ikke unntaket her, og om selger noe annet? Ja, da bør du tenke litt etter: det betyr at de tinga som kan og vil gå i stykker, står i kø for å smelle til deg i bakhue så snart du har kjøpt bilen! Du bør mao regne med ekstraordinære utgifter i størrelsesorden 100-200.000 selv om du bare eier denne bilen i si 3-5 år. Vær også klar over at en annen ting som ikke er uvanlig med relativt dyre biler, er en aldri så liten "modifisering" av kilometerterstand. Dette tar som kjent mindre enn 30 sekunder når pc'en først er koblet til....og jo dyrere bil, jo mer har selger å tjene på sånne "små" modifikasjoner. Verdt å ha i bakhodet.

The Bottom Line er at dersom du har pengene til bilkjøpet på bok, og kan sette av si 200.000 til løpende service og vedlikehold samt nødvendige reparasjoner de nærmeste åra, er det jolly fine. Om du må låne pengene for å finansiere kjøpet, og ellers vil slite med å dekke inn de potensielt betydelige merutgfitene som uvegerlig følger med en bil som dette, ja da er det høl i hue! Jeg vil uansett anbefale deg å se på to alternative scenarioer her: hva får du for 250.000 om du velger en mer fornuftig bruktbil - si en Skoda Octavia eller for den sakens skyld, noe så "kjedelig" som en Volkswagen Golf? Jeg er rimelig sikker på at du får en bil som er veldig mange år nyere, med vesentlig kortere kjørelengde. Med på kjøpet får du vesentlig mer forutsigbare utgifter til service og vedlikehold, og ikke minst, du sparer minst 100.000 i "ekstraordinære reparasjoner".

Ut over den økonomiske betraktningen bør du tenke nøye gjennom hvorfor i alle dager du vil deg selv så vondt som dette. Nei, det er ikke et bra kjøp på noe som helst vis, du kjøper deg en haug med problemer og potensiielt økonomisk ruin ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar