0

Fremre bolt bærearm sitter fast

spurt 2021-04-08 21:20:29 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har en 09 avensis manuelt gir. Jeg må bytte bærearmer på begge sider foran. Problemet er fremre bolt. Har holdt på i hele dag for å få den løs. På et tidspunkt løsnet hele foringen fra bærearmen og det virker som om bolten er rustet fast i hylsa som sitter i foringa. Jeg har sprayet med rustløser etter alle kunstens regler, jeg har slått på bolthode og jeg har forsøkt å stramme/slakke bolten men det sitter såpass fast at jeg må bruke et langt rør på latmansarmen for i det hele tatt å få rikket på bolten. Jeg lurer på om det finnes noen smart løsning slik at jeg kan få løs den irriterende bolten. Jeg har ikke tilgang på induksjonsvarmer men kan en gassbrenner gjøre nytte for seg? Boltens delenummer er 418069. Veldig takknemlig for svar. Mvh Roger

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-09 10:04:43 +0200

Slik jeg forstår det, dreier det seg om en relativt grov bolt. I hine dage, når jeg skrudde sjæl, var induksjonsvarmer et ukjent begrep for oss som knapt nok hadde garasje å stå i! En liten gassbrenner brukt på rett sted, dog med forsiktighet, gjorde som regel nytta. Men med trykk på "forsiktighet", man vil jo ikke svi i støkker ting eller sette fyr på bilen! For å s det sånn, åpen flamme er åpen flamme, og nei, man trenger IKKE gløde noe som helst her, skal ikke så mye til før det slipper. Vær ellers ops på at det finnes flere varianter over temaet rustløser, det er ikke nødvendigvis den man tror er best, som faktisk ER best. Jeg er spesielt glad i gamle "Caramba", den finnes vel knapt lenger, det er en tyntflytende grafitt-olje. Dette, sammen med FORSIKTIG oppvarming sånn at olja trenger ekstra godt inn og vente noen timer, var en skikkelig høydare!

Om du ikke har brukt noe du VET er bra sort, ville jeg sjekka hos hos f.ex Bilextra eller Wurth, alltid kjekt å ha rustløser i hus, man vet aldri når man får bruk for det! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-15 21:12:57 +0200

Glem rustløser den har ikke evne til å trenge inn å løsne hylsen, du må skaffe en bajonett sag å skjære av bolten nær intill braketten, går fint blir gjort hele tiden. Ryobi bajonettsag koster 900 kr på Europis og funker utmerket.

Hilsen Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-16 16:25:07 +0200

For all del, slip og skjær fungerer, men etter 45 år som mer eller mindre ivrig hobbymekaniker kan jeg fortsatt telle de gangene jeg har måttet ty til denne metoden på fingrene på den ene hånden :-) Mulig det har med flaks å gjøre, kanhende jeg er en tålmodig fyr, kanhende det også har litt å gjøre med at jeg hadde gode mentorer som lærte meg å gjøre de rette tingene i rett rekkefølge og ikke minst, bruke det riktige smøremoddelet til enhver tid. Dette har jo to sider: ja, første gang man etter X antall år på veien skrur av et eller annet på bilen er rustløser og varme en god ting, gjerne også diverse varianter over temaet slagverktøy osv, men like viktig er det å a: skifte bolter som har satt seg b: bruke dertil egnet fett eller annet smøremiddel når man setter ting sammen igjen. Det sparer grå hår i hue neste gang! Ellers terningkast 6 til kamerat Vizard for tipset om bajonettsaga! Jeg vil imidlertid anbefale å ta en titt på utvalget hos Coop OBS Bygg også, det finnes et par interessante varianter over temaet der, bla en komptakt bajonettsag fra Worx som også kan tiltes og brukes som en vanlig stikksag. Ellers tenker jeg at en multikutter nok kan være et vel så godt alternativ - om man må kutte.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar