0

Ny elbil med 4WD til ok pris med levelig rekkevidde

spurt 2021-03-28 16:43:23 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Vi lurer på å gå over til elbil. Men lurer på om det er noe i påstandene om at elbiler gir en mye elektromagnetisk stråling? Er det noen maksverdier gjeldende? Foretaes det målinger? Er noen produsenter mer opptatt av dette enn andre? Lurer og på om det er noen ny elbil med 4WD 400+ km rekkevidde , som ikke er «online» til enhver tid? Synes det er skummelt at hackere kan styre ting , påvirke bilen eller regelrett overta styringen. Er det nye elbiler som kun kan programmeres på verkstedet med tilkobling med kabel?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-28 19:08:26 +0100

Nja, om du tenker på elektromagnetiske felt i og omkring bilens komponenter, vil det for alle praktiske hensyn være så lav feltstyrke at det er neglisjerbart. Du utsetter deg for atskillig mer stråling fra det være seg skjermen på mobilen din - som mange bokstavelig talt trøkker inn i øret - eller pc-skjermen - enn si TV-skjermen. Men igjen: dette er virkelig ikke den store, stygge ulven i den store sammenhengen! Ja, du vil også utsette deg for slik stråling om du spaserer under en høyspentlinje, men om du ikke er blant dem som påberoper deg elektro-allergi, vil det gitt normal eksponering - kall det gjerne en gang i dann og vann, ikke ha store og uopprettelige konsekvenser.

Kfr det faktum at sogar barnehager er anlagt under høyspentlinjer! Hadde jeg hatt unger et sånt sted eller enn si jobbet der, ville jeg definitivt vært meget bekymret! Men den daglige eksponeringen for - igjen - elektromagnetisk stråling - er ikke noe å ligge våken om natta for!

Atskillig verre er det vi kan kalle radiofrekvent stråling: hele gullrekka fra trådløse nettverk i deet offentlige rom, i de tusen hjem, i bilen, for ikke å snakke om vår alles kjøre mobil-telefonen, ja dt er noe herk! Vi snakker om et frekvensområde (kall det gigahertz-området for enkelhets skyld) som mange mener kan påvirke cellene i kroppen, med alllslags uhumskheter til følge! Dessverre har vi ikke noe valg: vi omgis av denne dritten fra vugge til grav i vår mer eller mindre moderne tid! For min del har jeg vært skeptisk til denslags fra mobil-telefonens litt ut på dagen, og tatt åtgjerder for å begrense eksponeringen av min ringe person, men himmel og hav, jeg hadde min kontorplass ved foten av en mobilmast en årrekke, de nærmeste antennene var knappe 10 meter opp, og da snakker vi om rundstrålende antenner! Rart jeg ikke er selvlysende!

Om en nymotens bil med wifi-link og/eller 4G/5G hadde vært aktuelt for meg, ville jeg seriøst vurdert å disable denne, mobiltelefonen, med blåtann og fandens oldemor, er jaggu ille nook!

Hvorfor er det sånn? Jo....det har seg sånn at det organet som sysler med å fastsette grenseverdier for radiofrekvent stråling i vesten....CCITT heter dette....har en veldig liberal holdning. Man tillater egentlig veldig høye verdier, gjett hvorfor du kan gå på en gate i en norsk by og plutselig se rett inn i antenna på en mobil basestasjon rett over døra på butikken der på hjørnet! Enn si det faktum at du har dekning "overalt" i tettbygd strøk, uansett om det gjelder 4G (og snart 5G) eller wi-fi! Basestasjonene og nodene ligger tettere enn hagl, og antenne er faktisk satt opp på en slik måte at strålingsdiagrammet peker like lukt i fleisen på deg og meg der vi ferdes! Ja, dette gir usyselig høye feltverdier, men tilbake til CCITT: hvorfor er man da ikke mer restriktive? Joda, det har seg sånn at US Air Force og "de derre" har et par representanter i dette organet...for dem er det VELDIG GREIT at ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger