0

Verkstedet byttet deler, men fikset ikke problemet

spurt 2021-03-24 13:32:19 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Jeg har fått feilmelding på min Audi A4, ESP, ABS og håndbrekk varsellamper lyser alle ved start av bil. Hva kan dette skyldes? Både klosser, skiver, kalippere og ledningsnett er nå byttet, men feilen kommer likevel. ABS føler ble sjekket og virker som den skal.

Jeg leverte bilen til et lokalt verksted, som mente det måtte være ledningsnettet fra ABS føler. Bremser er nye. Etter å ha skiftet dette, viste det seg at dette ikke løste problemet. Jeg måtte likevel betale for arbeid og deler, og de anbefalte meg å levere den til Audis merkeverksted. Syns det er veldig surt å måtte betale noen tusen kroner for et verktstedsbesøk der feilen ikke ble rettet. Har jeg noe rettigheter her?

Håper inderlig du kan kommme med råd og tips her!

Hilsen fortvilet Audi eier

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-25 18:03:00 +0100

HER finner du en grei oversikt som kan hjelpe deg videre her: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Men be aware...om verkstedet har informert deg på en normalt god måte både før, underveis og etter....er det neppe noe å hente. Det du eventuelt kan gjøre, er å foreslå en splitting av regninga, underforstått at man gir deg et prisavslag, begrensnet nedad til det man kan kalle selvkost. Det er et greit kompromiss for begge parter. Slik jeg forstår det, dreier det seg om noen tusenlapper, da vil en et kompromiss gjennom poositiv dialog normalt sett være den beste veien å gå.

Og nei, feil av denne sorten er ikke enkle å finne ut av. Det blir ofte et forløp der man må bytte seg gjennom hele gullrekka, selv om en mekaniker med lang erfaring innimellom kan treffe blink på første eller andre forsøk. Ofte ligger feilen i ABS-sensorene, spesielt med en kommer-går feil kan dette gi mye hodebry. Dessverre er det ikke alltid lett å sjekke enkelt-komponenter heller, man må rett og slett skifte dem. Sånn er det bare, men det er å håpe at merkeverkstedet har en feilsøkprosedyre der man lokaliserer det underliggende problemet. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger