0

svart navigasjonskjerm

spurt 2021-03-20 06:33:54 +0200

anonym bruker

Anonym

har kjøpt en mercedes w 212 2010 mod. navigasjonskjemen er svart, når verkstedet feilsøkte fant de ikke skjermen. hva kan være feil

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-20 18:15:19 +0200

Problemet fremstår som noe diffust beskrevet: fant ikke verkstedet feilen....eller var skjermen rett og slett søkk vekk? I sistnevnte tilfelle har noen rett og slett fjernet skjermen. Om det er gjennomført et feilsøk, eksempelvis en form for diagnostikk der det vi kan kalle bilens overvåkingsystem, ikke detekterer skjermen, er dette delsystemet stein dødt. Dersom man i tillegg har sjekket at det går strøm frem til skjermen, er det fortsatt sånn at feilen ligger i delsystemet, her bilens navigasjonsystem som sannsynligvis er en integrert med skjermen, har et problem.

Hva sin kan være feil? Noe forenklet sett kan vi beskrive dette systemet som et spesialisert nettbrett med strømforsyning fra bilen. Dette har formodentlig verkstedet sjekket frem til tilkoblingspunktet. Da ligger feilårsaken inne i det vi her kaller "nettbrettet". Som med et nettbrett, det er en drøss muligheter for feil her, det kan være at systemets internne strømforsyning har brutt sammen - kanhende en intern sikring - kanhende en mer fatal feil. Det kan også være en feil på kretskortet, det kan være driverkretsen til skjermen, og det kan være selve skjermen som har gått heden. Legio muligheter, og skulle det være at delsystemet er spenningsløst internt, vil det definitivt ikke komme noen feilmeldinger ut uansett. Om da systemet i det hele tatt er designet for å sende feilmeldinger - om vi tenker på dette som et litt dyrt nettbrett, antagelig kjøpt som en modul fra en underleverandør, er det overveiende sannsynlig at delsystemet, her din kjære navigasjonsenhet, er det slett ikke gitt at den i det hele tatt er påtenkt å gi beskjed via bilens diagnoseystem om den har vondt et sted.

The Bottom Line er at feilsøket meget vel kan vise seg å være like råttent som med et nettbrett, eller for den sakens skyld, en bærbar pc. Ja, du kan sjekke om det kommer strøm frem, om det er strømforsyningen som er problemet, er det lett å løse. Om det er noe "innvortes", er det langt hinsides det et bilverksted kan finne ut av, enn si gjøre noe som helst med, utover å bytte hele delsystemet - altså skjermen med elektronikken som sannsynlig ligger i en og samme modul.

I ditt sted ville jeg vel gått på selger her, om det er noe å hente avhenger av flere forhold. Det vil uansett være en klar fordel om selger er en proffesjonell part, altså et bruktbilsalg. Ellers er det flere måter å løse problemet på, noen er dyrere enn andre: ny modul fra Mercedes - antagelig med en totalt urealistisk prislapp, litt mer realistisk kanhende om du sjekker hos tyske nettsjapper. Et annet alternativ er brukt del fra et hoggeri....kan være overkommelig.. Ellers finnes det jo firmaer som reparerer elektronikk-moduler, i ditt sted ville jeg tatt opp spørsmålet i et Mercedes-forum. Kan være du må sende modulen til f.ex UK, og nei, det er ikke garantert at det går an å reparere modulen, men det er iallefall en mulighet. Og nei, "Langbein-metoden" med et kakk med klubba er IKKE tingen her! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger