0

Motorfeil på transporter

spurt 2021-03-15 08:40:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg vurderer å kjøpe meg en brukt Wv Transporter som bil nr to, tenker da en som er 6-8 år gammel og koster fra 150.000-200.000. Hvilken modeller/motorstørrelser må man holde seg unna her? Det er jo en kjent sak at motorene i noen av transporterne er dårlige.

Mvh Simon

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-15 17:37:11 +0200

Nja, det er egentlig ikke motorene som er dårlige i seg selv, men Transporter er en bil som er både større og tyngre enn en stakkars liten 2.0 TDI er påtenkt å fløtte på! Legg til at mange bruker bilene too the max, med full nyttelast og gjerne en svær henger på slep, da går det som det må gå med den arme motoren! Hvem som skal lastes for dette, kan man diskutere, jeg tenker at det blir litt som i hine dage, dengang Transporter hadde den famøse 1.6 D der bak: topplokket var jo nesten forbruksvare, likeledes turboen, men begge deler holdt jo som regel typisk 200-250.000 km, gitt en ting: at man ikke trakk livskiten ut av motoren med tungt lass, at man lot den gå litt når man kom frem, og ikke minst: at man skiftet olje hver 8.000 om jeg ikke husker helt feil. Vel, om man brukte byttedeler fra "noen andre" enn Møller, kosta det ikke mer enn si 15-20.000 å fikse motoren og kjøre bilen nye 200-250.000....det kan man jo ikke egentlig klage på!

Noe lignende er det med 2.0 TDI også, og gitt at du skal bruke bilen som en nummer to bil, uten å laste den til plimsolmerket, er det en helt grei motor. Selvfølgelig, du må skaffe deg en bil som ikke er ihjælkjørt fra før...men ellers? Oljeskift hver 15.000 med filterbytte er en god begynnelse til et nogenlunde greit samliv med denne motoren i en Transporter. Vil du ha noe mer "reliable", gå for 2.5 liter motoren, uten at jeg i farta husker hvilke årganger denne var tilgjengelig i. Da får du en motor som passer bedre til bilen, da får du med rimelig sannsynlighet en bil som fungerer i mange år uten nevneverdige problemer, ut over vanlig service og vedlikehold da - stikkord: dette er en tung bil, det koster som alltid litt å være kar. Forøvirg er firehjulsktrekk kjekt å ha, jeg har kjørt mye med firehjulstrekkere av sorten i hine dage, arbeidsgiver brukte transporter hhv Caravelle som tjenestebiler. Greie biler, men tenk tanken på 2.5 literen! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger