0

Ønsker en bil som går og går. Er det noen kjente feil med denne modellen

spurt 2021-03-13 16:18:20 +0200

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-13 18:18:05 +0200

Ja...i søkk og kav....men når det er sagt.....en bil med over ti år på veien vil alltid innebære en risiko for neste eier. Gitt at det sannsynligvis dreier seg om en betydelig investering for din del, ville jeg bedt om en NAF-test av denne bilen FØR.....FØR.....FØR.....det overhode var tema å underskrive kjøpekontrakten. Det er to verianter over temaet NAF-test, en "stor", en "liten", sistnevnte koster 1500 spenn (om ikke selger dekker kostnaden) om du er NAF-medlem uten veihjelp. Medlemskap i NAF er greit å ha i flere sammenhenger, uten at jeg skal reklamere mer for det her og nå.

Dette gir deg en viss grad av trygghet og et mer forutsigbart bilholdt iallefall den første tiden. Noe kynisk sett: det er MYE enklere å få utbedret feil og mangler FØR kjøpekontrakten er undertegnet enn etterpå. Ellers avgjør du selv i stor grad om bilen skal "gå og gå", først og fremst gjennom et normalt godt regime for service og vedlikehold, gjerne med understellsbehanlding og jevnlig etterbehanlding som en del av dett, men også gjennom en fornuftig kjørestil. En annen ting som må være bannlyst, er alt som har med "chipping", "tuning" og "optimalisering" å gjøre. Har du den minste mistanke om at bilen i annonsen er tuklet med på slikt vis: styr klar, gå videre!

Og ja, dette er en relativt tung bil, med økt slitasje på såvel bremser som hjuloppheng. Det er etter hva jeg kan huske også videreverdigheter med enkelte motorer, uten at jeg husker detaljer i farta, men igjen noe kynisk sett: det er en grunn til at det er lurt med en NAF-kontroll når man vurderer å handle bruktbil. Ingen biler er feilfrie, men jeg har selv hatt minst en bil som har fått overskriften "bruktbilen fra helvete" av "spesialistene" i landets største aviser. Det viste seg, ikke overraskende, å være reinspikka tull, hadde egentlig ikke nevneverdige problemer med bilen noen gang. Men så har jeg også en gyllen hovedsetning: Pass på bilen og den passer på deg!

I det hele tatt, jeg hadde ikke vært spesielt engstelig for å kjøpe en Navara på generelt grunnlag, selv om bilen nok ikke er helt "der" når det gjelder komfort og så videre. Men du bør vite hva du går til, en grundig prøvekjøring kan også være på sin plass her, det er IKKE en bil for alle! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar