0

Hvilken bil skal jeg velge ?

spurt 2021-03-08 12:52:15 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg har nå en Ford Focus ST-Line stasjonsvogn. Veldig mye bil for pengene. God å kjøre og bra plass.

0.1.05.22 går leasingen ut og jeg ønsker helst å oppgradere, men det er så mye å velge mellom. Iblant ender jeg bare tilbake på den bilen jeg har nå av en eller annen grunn :) Har vært veldig fornøyd, og det er ikke sånn at jeg må ha ny bil.

Jeg er dog veldig nyskjerrig og det hadde jo vært kult med en Volvo Xc60 eller Volvo xc90. Kanskje en Range Rover Evoque ? Eller tesla model y ? Audi e-tron ? Alle disse appellerer.

Hva anbefaler du ? Jeg disponerer bil i jobb så bilen må være god å kjøre. Jeg ligger på 20.000 km i året.

I tillegg har jeg og samboer 2 hunder så vi er avhengig av stort bagasjerom. Ford focus st Line har vel 608 liter og det er perfekt. Kan ikke ha så mye mindre enn det.

Så mine kriterier er enkle. God å kjøre og bra størrelse på bagasjerom.

Også vil jo alle gutter ha så kul bil som mulig, så om man får det i pakken i tillegg er man jo fornøyd.

Fikk tips av en kompis av å skrive til deg så satser på positivt svar.

Ha en fin dag!

/Christian

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-09 12:11:44 +0100

Ford Focus er jo en feiende flott bil på alle vis, og er du VELDIG fornøyd, sliter jeg med å se noen fornuftig grunn til å bytte. Ja, Volvo XC60 er kul, men er den kul nok til å forsvare ekstrakostnaden her? Prøvekjøring hos forhandler og en liten runde med kalkulatoren kan være lurt her.

XC90 er en helt annen bil, kanhende for stor, for dyr i forhold til hva du strengt tatt ønsker deg. Større bil er etter min oppfatning noe man bør ha en god grunn for, dels pga vesentlig høyere kostnader - mye som er kjekt å bruke penger på bortsett fra bil - og større bil medfører også helt andre bruksegenskaper. Jeg merker meg speseilt at du egentlig ser i retning av "SUV", her bør du spørre deg selv om hvorfor. Dersom du ikke kjører på spesielt uveisomme steder der du har behov for BÅDE firehjulstrekk og høy bakkeklaring, har det ikke noe for seg. En SUV er noe høyt bælværk å kjøre under vanlige forhold, ja, noen liker det, men Focus ST vs en bil på stylter? Skikkelig nedtur spør du meg, da ville jeg heller gått for en vanlig, ikke altfor stor stasjonsvogn med firehjulstrekk. Da får du suveren stabilitet under alle forhold året rundt, med på kjøpet får du også en bedre vinterbil. Men igjen: du er jo fornøyd med Focus ST...eller føler du at AWD kunne vært tingen?

Verdt å tenke gjennom, for nestemann i rekka, Range Rover De Luxe, er en virkelig "høydare" når det gjelder galopperende kostnader og spennende bilhold! En klar nedtur her også ifht den feiende flotte Forden din. Du vil merke en dramatisk forskjell når du kjører 20' i året og antagelig er mer eller mindre avhengig av bilen både for å komme på jobb og i jobben. EN TING SOM DU BØR SKRIVE I MARGEN: Forden din har 600+ liter bagasjeplass. En svær SUV har faktisk ikke så mye mer, noen ganger mindre. Jeg har selv omtrent like stort bagasjerom i en Golf stasjonvogn, som deg tenker jeg at jeg ikke kan ha mindre. Men det er faktisk nesten like mye som i Passat, og mer enn i Tiguan og et par andre biler på stylter. For min del tenkte jeg i retning av Passat, primært Passat CC, men en Golf med firehjulstrekk gir meg alt det Passat kan tilby og mer til, inkludert bedre kjøreegenskaper, en mer stabil bil under alle forhold. En del av forklaringen er at Haldex 5 har trekkkraft på alle fire hjul hele tiden, i tillegg får bilen snaue 100 kilo mer bak. Dvs omtrent samme vektfordeling som BMW 3-serie, eller circa 50-50. Sånn er det med andre stasjonsvogner også, vil du ha en bedre kjøreopplevelse enn ellers, gå for firehjulstrekk. Men glem dette med SUV om du ikke har heeeeeeeeelt spesielle behov som tilsier at det er veien å gå.

Elbil? Glem Tesla, Tesla er ikke problemfrie, med variabel tilgang på såvel verkstedstjenster som reservedeler passer ikke Tesla for en mann ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger