0

Hvorfor bruker bilen plutselig mye mer bensin enn det den skal?

spurt 2021-03-08 09:40:02 +0200

anonym bruker

Anonym

Bilen er fra 2008 og gått ca. 62 tusen mil. Meget lite vel og merke. Kjøpte den for noe år siden. Gått gjennom eu kontroll osv. Men plutselig begynner den å sluke bensin. Hva kan grunnen være?

Mvh Irene

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-08 11:25:02 +0200

Hei Irene!

Det er veldig sjelden at en bil plutselig begynner å bruke veldig mye bensin.

Det kan jo være nærliggende å tenke service. Altså bytte av tennplugger, luftfilter og slike ting, men selv om disse tingene begynner å bli modne for utskifting er det uvanlig at forbruket sendes rett til himmels. Men det er i alle fall obligatoriske ting som bør sjekkes. Kan luftfilteret være tilstoppet på noen måte? Eller kan det være en liten bensinlekkasje noe sted – fra et rør, en slange eller fra filteret? Ofte kjenner man lukten av en slik lekkasje …

Det kan også være en brems som «ligger» på slik at bilen ruller tyngre. Det er i det hele tatt noen ulike muligheter her. Mitt forslag til deg er at du får et verksted til å se på dette for deg. Få bilen opp i en bukk. Da vil man ganske fort kunne avsløre bensinlekkasjer og veldig enkelt sjekke at det ikke ligger på noen bremser.

Det ¨å sjekke plugger og luftfilter er også veldig for gjort for en mekaniker.

Ønsker lykke til med å få ned forbruket!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-03-08 16:50:48 +0200

Vel, om en Honda Jazz er kjørt 62.000 MIL eller 620.000 km siden 2008, er det vel å anta at vi snakker om en taxikjørt av sorten :-) I Min verden er dog ikke 620.000 km om så skulle være, spesielt avskrekkende, en god bil bør holde såpass! Uavhengig av hvorvidt det her menes mil eller kilometer, Bennys utmerkede sammenfatning av mulige årsaker burde gjøre susen her, ta gjerne utskrift og oppsøk dittt lokale verksted, lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger