0

Nye RAV4 Plugin med førerassistert skilt-gjenkjenning

spurt 2021-03-05 14:37:06 +0200

anonym bruker

Anonym

Den nye Toyota RAV4 Plugin er nettopp kommet oss i eie, og det er vår første Toyota. De vi la merke til med en gang var at vi laget kø....Så vi satte i gang å måle GPS-hastighet, hva CAN-bussen rapporterte om hastigheten og hva speedometeret viste. Bilen er også utstyrt med skilt-gjenkjenning og tilpasser farten etter hva skiltet viser. Her er listen: Speedometer km/t CAN-bus avlest km/t GPS km/t 35 30 30 45 40 39 56 50 50 67 60 59 87 80 79 98 90 89 109 101 99

I snitt så viser speedometeret 9-10% for LITE, og det er sikkert innenfor toleransen, men er det virkelig nødvendig av Toyota, når vi har hjelpemidler som skal hjelpe oss belister å holde riktig hastighet, og vise/styre bilen 10% under fartsgrensen? Jeg kan som fører risikere å få bot for å ligge i 71 km/t i 80 sonen og skape farlige situasjoner. Dette er en gammel historie, men når bilene kommer med så mange hjelpemidler som f.eks. skiltgjenkjenning med automatisk kontroll av hastighet, da er det på tide å fyre opp et bål og kaste de gamle holdningene på bålet.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-05 16:31:49 +0200

Vel, tavellen du har gitt oss forteller at speedomeret viser FOR MYE, det formodentlig det du mener? at speedomeret viser for MYE, er egentlig mye greiere enn om det viser for LITE! Fabrikantene vil jo ikke at kundene skal abonnere på farstbøter, derfor viser speedomere i biler typisk 3 km/t for mye, unntaktsvis noe mer. I størrelsesorden 10 % begynner å bli i overkant, da ville jeg sporenstreks tatt det opp med Toyota og bedt om en generell sjekk av speedometeret og gjerne spesifikt i de hastighetene du nevner. Ja, GPS-måling gir en indikasjon, men man skal ikke stole blind på en GPS-måling, det er flere ting som kan påvirke avlest hastighet på det være seg en GPS eller en Smart-telefon. Uten at du sier noe mer om hvordan målingene er foretatt, jeg tviler på at du har brukt det være seg kalibrert måleutstyr og differensiell GPS her.

Jeg har selv opplevd et avvik på 15-20 km/t på en Skoda Favorit Pickup for noen år tilbake, men det var jo ikke noen stor greie, man sjekket ved aktuelle hastigheter en gang, og noterte seg det til senere, det var jo "førerstyrt" tilpasning av hastighet som gjaldt i de tider! Reell toppfart var 100 km/t, da gikk bilen i selvsving. Bot ble det ikke for verken meg eller andre som disponerte bilen, men det var en spesiell opplevelse å kjøre bilen opp til Norge fra Spania når vi nettopp hadde kjøpt den! Vi skjønte det etterhvert, og heldigvis, ute i Europa er faktisk de andre på veien mye mer tilgivende overfor biler som dette som ligger i meget moderat tempo langs veien! Først når vi kom hjem til Norge begynte de som hadde det travelt å hytte med neven og vise fingern' når de kjørte forbi med hornmusikk og bånn gass! Som mutter så treffende sa, nå er vi "hjemme" :-) En annen bil med spennende speedomeret er forrige generasjon XTrail, også der er et 15-20 km/t avvik.

Og nei, du skaper ikke "farlige situasjoner" om du kjører 10 km/t under fartsgrensa, men det er nok de som sprenger et par blodkar over å ligge bak deg! La dem endelig det, "normalen" her hvor jeg bor, er både sporadiske elbiler som kjører i 60 i åttisonen for å spare strøm, i tillegg har vi en svært høy traktorbestand som snart kommer ut på veien for alvor! Det er da man bør smøre seg med tålmodighet og spenefett, for mange er som ligger klint opp i ræva på både elbilene og traktorene! Og som vi vet...den som ligger under en billengde bak forankjørende, ser ikke en dritt og blir liggende uten mulighet til å kjøre forbi på en forsvarlig måte. Som sagt...tålmodighet...og AVSTAND løser som oftest slike situasjoner! At det er de som sprenger blodkar og hiver seg ut? Selvfølgelig, men det erikke noe du kan gjøre noe med fra eller til! Sånne idioter vil helt sikkert ha vondt et sted om du holder fartsgrensa også ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger