0

Lekkasje servostyring

spurt 2021-03-03 19:30:32 +0200

Ettersom jeg nå har logget meg inn med bruker navn, tillater jeg å stille spørsmålet på nytt;Hei. Jeg er litt usikker på om skadene kan være forårsaket av verkstedet. Hadde bilen i utgangspunktet inne p.g.a. ladeproblemer, og resultatet ble at dnamo måtte byttes. I og for seg en grei jobb det. Mens bilen stod på verksted fikk jeg spørsmål om de skulle sjekke ut servoen da det var mistanke om lekkasje pga oljeklin. OK så de skiftet høytrykksslangen og alt skulle være såre vel. Jeg hentet bilen på torsdag ettermiddag, og kjørte hjem. Ca 2 mil. Fredag en kjapp tur til butikken ca 1,5 mil, og på lørdag skulle vi til Moss. Tur retur ca 20 mil. På vei til Moss hørte jeg en ulyd i skarpe svinger (rundkjøringer) og ved ankomst Moss sjekket jeg servoolja, og der var peilepinnen knusk tørr. Fikk tak i seerrvoolje og fylte opp og kjørte hjem uten anmerkninger. På søndag sjekket jeg servoolja og da var peilepinnen tørr igjen, men sannsynligvis ikke tom, ettersom det ikke var noen ulyd på turen hjem. Ringte verkstedet og fikk beskje dom å levere den inn igjen så skulle de se på det. Idag fikk jeg følgende mail fra dem:

Hei Erik,

Vi fikk undersøkt bilen i går og det er funnet lekkasje fra rør på oljekjøler til servo. Mekanikker sjekket røret og det ser helt ut. Han prøvde å bytte festeklemmen som fester røret på oljekjølern men det lakk fortsatt dessverre.

Har lagt ved tilbud for ny oljekjøler + skifte.

Da sitter jeg med en uggen følelse om "hva blir det neste? " Servopumpa? Det skal nevnes at ingen ting av dette med og rundt servoen var noe problem før bilen ble satt inn til ladesjekk/ dynamobytte. Jeg var frekk nok til å spørre om høytrykksslangen kunneblitt skadet ved bytte av dynamo, men det fantes det ikke noe dekning for skjønte jeg, da dynamoen og høytrykksslangen satt på hver sin side av motoren. Men nå da? Kan det være sprut eller lekkasje fra slangen til servooljekjøleren som har griset til høytrykkslangen og skapte inntrykk av at den var ødelagt? - og ble skiftet unødvendig! Det er aldri slik at du får med de delene som er byttet/ skiftet, slik som i gode gamle dager. Som du skjønner synes jeg det blir mye tilfeldigheter akkurat nå, og dyrt bllir det jo også. Jeg kjøpte meg "Merce" denne gangen, fordi det skulle jo være så kvalitet tvers gjennom. Men beklageligvis den bilen jeg har vært minst fornøyd med. Skal jeg bare akseptere det dem sier?

Med vennlig hilsen Dogman

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-05 12:08:51 +0200

Heisann. Ikke vanskelig å forstå tvilen din i dette tilfellet. Dette er kjedelige saker For å ta det enkleste først: Du har fortsatt krav på å få med, eller å få se de utskiftede delene – om du ønsker.

Når det gjelder hvorvidt det ene skuldes det andre – eller det andre det ene, så her jeg ikke noen fasit å gi deg her. Det blir litt som å gå til tannlegen å få beskjed om at du har et stort hull i en tann. Hvis han sier det – så er det vel slik da … Eller? Spør du mer så får du se noen uklare røntgenbilder du ikke skjønner en dritt av … Man er sårbar og lett å lure. Det hele handler om tillit.

Selvfølgelig kan verkstedet ha kommet borti oljekjøleren din, sånn teoretisk, når de byttet dynamoen. Men det kan like selvfølgelig være helt tilfeldig.

Nå må jeg også legge til at jeg ikke er helt sikker på hvordan de ulike komponentene på denne bilen er plassert i forhold til hverandre. Det vil også ha en betydning.

Ikke så lett å finne ut av. Men om man ser på skaden der lekkasjen er så vil man kanskje kunne se et ferskt spor, eller en skade – om noen har vært uheldige med en fastnøkkel eller liknende. Er man usikker så kan jo det være en mulighet. Men det er ikke sikkert verkstedet vil innrømme feil uansett.

Om du har brukt et merkeverksted så tror og håper jeg at de er redelige nok til å fikse opp i det om de har gjort noe feil. Det er mulig jeg er litt naiv og godtroende, men inne i mitt hode er det slik … Husk at et verksted reparerer biler. De ødelegger dem ikke. Selv om alle kan være uheldige innimellom.

Du må uansett få fikset opp i dette. Det er jo langt i fra sikkert at det blir noe «neste feil» i kjølvannet av dette. Sjansene for at alt blir i orden er val langt større. Ønsker lykke til.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger