0

Octavia 2021

spurt 2021-03-02 17:13:18 +0200

anonym bruker

Anonym

Fikk ikke svart under spørsmålet så det får bli her :)Tusen takk Norulf for et klokt og utfyllende svar! Kjører til daglig 2.0 TDI Med 4 Motion (VW) og det er godt å se at Skoda her (ved H.A.Møller) har tatt til vettet og fortsatt importerer denne type oppsett som er definisjonen på en norgesbil og familiebil. Det er godt å høre!

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-02 21:22:54 +0200

Takker for blomster og rosende ord! Nå sier du ikke noe om hvor gammel Volkeboxen din er, men er den svidt gammel at du har Haldex 4, vil du få en god oppgradering ved å bytte til Octavia med Haldex 5. Det er også andre viktige forbedringer som skiller Octavia / Golf 7 fra tidligere modeller, i det hele tatt: det er en meget god bil! Jeg hadde selv opprinnelig estillingen klar for en Passat CC når jeg som første privatkunde fikk anledning til å prøvekjøre Golf 7, veldig lett å velge Golf isteden!

Dengang var det kun Octavia av forrige generasjon tilgjengelig. Når min første Golf endte med å bli kondemnert, merkelig nok tålte den ikke å stå under vann, vurdert jeg seriøst å gå for nye Octavia, men siden Golf kunne leveres på ned mot fjerdeparten av tiden med det oppsettet jeg ønsket, ble det Golf en til gang. Det dumme med den vanlige Golf stasjonsvogn er at man ikke får kombinasjonen DSG / firehjulstrekk i Norge, og Golf Alltrack - som forøvrig kom senere - har disse jalla plastdekslene over hele bilen og "SUV" elementer i designet, det passer ikke meg, jeg foretrekker en mest mulig anonym bil, uten merker, kjører normalt sett jevnlig til det store utland der det enkelte steder er klokt å holde en lav profil, det være seg i Stockholm eller St Petersburg.

Der ville jo Octavia vært suveren, selv om bilen faktisk er stiligere enn Golf (min subjektive oppfatning) er den likevel anonym. Innvendig plass er også bedre disponert, og man føler intiutivt at finishen er enda et hakk bedre enn hos VW. Og ja, jeg har vært innom en av Skodas fabrikker i Tsjekkia for noen år tilbake, en fantastisk opplevelse! Ordnung muss sein over hele linja, Made in Germany og VW-merker overalt :-) Det beste var likevel at arbeidstyrken var svært så fornøyd og bar preg av å trives på jobben, sånt blir det gode biler av! En del av forklaringen ligger med sikkerhet i at Skoda sørger for at lønningene ligger godt over snittet i Tsjekkia, i tillegg har man en svært god bedriftshelsetjeneste og tar HMS minst like alvorlig som de beste i Norge. Som f.d vernombud i en av Norges mest seriøse virksomheter er dette med HMS noe jeg har stor interesse av, derfor hadde jeg opptil flere hyggelige samtaler under denne seansen.

Skoda-Museet er også vel verdt et besøk, anbefales på det varmeste. Ta gjerne en titt HER, under "PUBLIC_ALBUMS, https://northernwolf.piwigo.com

Der ligger en del av mine bil-bilder. Bildene fra Skoda-museet har jeg vel ikke fått lagt ut ennå, men de kommer etterhvert...se innom om en stund...så kanskje de er der :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger