0

Ford Focus 1,6 TDCI Diesel -bil til å stole på?

spurt 2021-02-25 12:44:47 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Skal kjøpe ny bruktbil etter å ha gått på en smell med en annen bruktbil for 8 mnd siden... Budsjettet er på maks 100 000 og er på leit etter en sikker stasjonsvogn. Har funnet en ford focus 2011 som har gått 150000. De har nylig byttet reg reim og vannpumpe på den, og forhandler selger den med "carprotect premium garanti 12 mnd". Selges for 75000 kr.

Er det et fornuftig kjøp? Eller bør jeg gå for en litt endre og noe dyrere avensis?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-25 17:26:14 +0200

Kamerat K er ekspert på Ford, men slik jeg forstår det ut fra hans tidligere svar her, er dette absolutt en grei bil. Med ny regreim er det sannsynligvis nettopp utført en stor service, det gir deg et forutsigbart bilhold i lang tid fremover, men husk første hovedsetning: pass på bilen og den passer på deg! Jevnlig service og vedlikehold, gjerne også jevnlig understellsbehandling! En egensjekk av den bilen du nevner, spesielt med henblikk på rust, er viktig, for min del ville jeg nok tenkt tanken på den "minste" NAF-sjekken også....FØR kjøpekontrakten blir underskrevet, da er du på den helt sikre siden. Splitt eventuelt regninga med selger, koster ca 1500 spenn om du er medlem, f.ex naf-medlemskap uten veihjelp kan være en fordel for de fleste bileiere.

Hva som ligger i garantien du nevner, er jeg usikker på, men enhver garanti på en bruktbil er noe man tar i mot med åpne armer, og et års garanti på en såvidt rimelig bil med 9-10 år på veien? Hipp hurra, sånt liker vi! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-25 18:03:21 +0200

updated 2021-02-25 18:15:37 +0200

Kjør på.

Focus er helt der oppe når det kommer til driftsikkerhet og er reg reim byttet så slipper du den utgiften. Husk oljeskift intervall må være fulgt. Start bilen og la den gå på tomgang er det vibrasjoner eller litt risting fra motor kan det være en sliten dyse som må fikses. Alle Focuser må sjekkes for rust spesielt bakre del av hjilbuene bak på begge sider mot overgang til bakre støt fanger her gnisses det hull som fører til rust. Sjekk også bakre hjulbuer på innsiden av bakdører og ned mot bakre del av kanaler, finnes det rust er den her hvis den ikke har vært inne hos Ford for utbedring som jeg ikke tror. Ikke la deg lure med at det kan du bare få gjort på Ford da garanti er 12 år og er det så lett kan du be selger om å ordne det fior deg før kjøp. Rust og lakk er veldig dyrt hvis det skal gjøres ordentelig så ikke engang tenk på at det kan jeg jo få gjort selv senere, Jeg velger faktisk å ta en Norulf her, det er ikke rasjonering på brukt biler og har bilen rust på de nevnte plassene så gå videre til neste og så neste igjen til du er fornøyd. Priisen du har fått er ikke løp og kjøp bare ok og for all del se til at det er den nye Focusen som kom i 2011 og ikke en overligger fra 2010 som forhandlerene lettvint kaller 2011 modell og isåfall er det ikke en god pris overhodet det betinger at det er nye modellen ang de 75000 kr. Velg helst tilhengerfeste da den blir flere lysår lettere å selge igjen senere.

Mvh kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar