0

Oppbevaring av dekk med felg

spurt 2021-02-24 10:03:40 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny.

Jeg driver og innreder garasjen og skal lage oppbevaring til dekk. Har 2 biler så det blir til en hver tid 8 dekk med felg som skal oppbevares. Jeg har ikke mulighet til å henge de på vegg, da 8 dekk på vegg tar så mye av veggarealet i garasjen, her ønsker jeg hyller osv.

Det som gjør dette vanskelig er at jeg ser at de egentlig ikke skal lagres stående ved siden av hverandre, men jeg ser i ett innlegg som du har skrevet tidligere at dine dekk med felg gjør det https://www.tv2.no/a/10931955/

For å få nyttet plassen i garasjen på en best mulig måte så hadde jeg tenkt og lagre alle 8 i ett slikt dekkstativ: https://www.biltema.no/bil---mc/verks...

Hva tenker du om dette, går det fint? eller må jeg oppbevare de liggende oppå hverandre eller hengende på vegg?

Mvh Øystein

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-24 10:37:10 +0100

updated 2021-02-24 13:28:20 +0100

Hei Øystein Dekk er alltid i veien så du har min medlidenhet her, glem alt du har hørt om dekk de kan lagres stående, liggende, hengende eller hvordan du ønsker eller finner for godt ellers ville det jo også vært begrensinger og anbefalinger om hvordan de skulle stå på bilen fks minst 2 ganger om dagen rulles rundt en kvart omdreining så de ikke fikk ensidig belastning osv osv. Lagre de gjerne ute men beskytt de for sol lys altså uv stråling og direkte solsteik. Har du en plass bak garasjen så stabler du de oppå hverandre men gjerne ikke mere enn 4 stk på hverandre da det blir ustøtt, vask av saltet , kontroller luft trykket, tørk de og tre så over en presenning som du fester med litt tau. Er du redd for tyveri tar du en kjetting og en hengelås gjennom alle 4 og låser de fast, ingen er så sterke at de tar 8 dekk med felg på skulderene foruten broren til Norulf kanskje samt Torkel Ravnndal og deres like men det er ikke allverdens av disse kraftkarene rundt omkring folks garasjer på jakt etter dekk og ikke for at bror til Norulf ville gjort det men mest fordi han kunne og ville nok ikke likt å møte han på en bygdefest. Det ble litt avsporing her he he håper Norulf bærer over med meg her, men uansett ville det blitt tyveri så har du låst fast hjulene og de kommer med vinkelsliper og likevel tar de så gjelder faktisk husforsikringen din, du får fratrekk på egenandel men er det Tesla hjul til 30000 kr så er det vel verdt å bruke den. Jeg har 5 biler så blir jo noen dekk og har konsekvent brukt metoden ovenfor og funker som et skudd, det er sikkert noen som har hørt av noen om at dekk skal lagres slik og slik men uansett metoden funker og har gjort det i alle år.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-24 15:04:24 +0100

Nja, gode tips fra Kamerat K her, men glem ikke at kjeltringpakket ofte har vært innom Biltema og kjøpt med en kjettingsaks! Skal du sikre dekka, er det en klar fordel å sørge for at kjeltringene iallefall må jobbe litt mer enn 5 sekunder for å terminere kjetting og lås! Jeg tenker at f.ex en bøylelås av den sorten som brukes på motorsykler er tingen her....tre bøylen gjennom hele gullrekka med høl på rekke og rad og låse den. En sånn lås i god kvalitet koster litt, men vi snakker høylegert stål som selv en kutteskive må jobbe litt for å tygge seg gjennom. Kutteskiver lager støy, det er da du finner frem din Smith og Wesson og tar en tur ut for å kjeppjage skittstøvlene!

Dog, alt avhenger jo av hvordan du bor, ute på landet er det mye greiere enn i en blokk i Oslo :-)

Og ja, så lenge det er luft i dekka og de er nogenlunde skjermet ifht sol og høye temperaturer er det knekkende likegyldig om de lagres sånn eller sånn. For min del legger jeg dem flatt nedpå, 4 og 4 i to stabler på hyllene i et skur jeg har snekret for formålet, men jeg har et større skur med støpt gulv under planlegging, det stativet fra Biltema du har sett på står på min innkjøpsliste også :-)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-25 20:25:02 +0100

Obs glemte nesten å nevne dekk hotell fordi om det er usportslig blant oss bensindamp hoder men kan være løsningen for mange dette. Servicen har slått om seg de senere år og har man som meg en Discovery så er det en drøy økt på helsestudio for å bytte de.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger