0

Vurderer å kjøpe BMW ix3

spurt 2021-02-23 19:22:39 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Vurderer å kjøpe BMW ix3 fordi den oppfyller alle våre behov som familiebil. Er likevel litt skeptisk siden det er en helt ny modell. Samtidig er jo ikke x3 ny, så infotainment og utstyr er godt utprøvd og testet fra før. Men ix3 skal produseres i Kina, hører jeg, så da er mitt spørsmål: Er BMW ix3 et trygt kjøp?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-24 00:15:15 +0100

Like trygt eller utrygt som alle andre elbiler...men du skal ikke se bort fra at det er fornftug å sitte litt på gjerdet til BMW har fått plukket av den barnesykdommene! At bilen blir produsert i Kina, er ikke noe større problem enn om den skulle være produsert i Korea. det vil uansett være BMW som ar et ord med i laget mhp hvordan ting skal gjøres. For min del tenderer jeg til å tenke at en BMW skal være "made in Dyskland", men skal vi være ærlige, Kina er en rising star her!

Det som gjør elbil til et sjansespill, er dels barnesykdommer, dels vet man jo p.t svært lite om batteripakkenes levetid. Dette påvirker verdifallet i noen grad, og skulle det komme ny batteriteknologi med f.ex billigere batterier, større kapasitet ifht vekt osv osv, ja da kommer det med sikkerhet til å bli like spennende å bytte inn dagens elbiler som det ble for de som engang eide "Think". Når det er sagt, vi vet jo ikke om ny batteriteknologi kommer i morgen eller possible manjana, i det hele tatt: man skal ikke ta riktig alle sorger på forskudd! Det viktigste er å gjøre en grundig vurdering av egne behov og ha en nøkternt realistisk oppfatning av hva en elbil kan og ikke kan gjøre, samt pro og contra: eksempelvis bør man ta denne bagatellen med dramatisk reduksjon i rekkevidde nr kulda setter inn om man bor i innlandet. Ha også dette med lademuligheter i bakhodet, hjemmelader er et must, underveislading er rådyrt! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-24 06:09:43 +0100

updated 2021-02-24 16:03:16 +0100

Hei IX3 er som du nevner en X3 med el drivlinjen og med drift på bakhjul så ønsker du firehjulsdrift som mange BMW eiere elsker må du trolig vente litt. BMW skal bygge biler i Kina men etter sin no room for error policy og betyr stort sett at det ikke skal finnes mandagsbiler som vi bruker å kalle de. Konseptet har de prøvd før med X5 som produseres i Amerika og har fungert bra da en ikke skal kimse av kvaliteten på en X5. Men ja teori og praksis går jo ikke alltid hånd i hånd så ikke nødvendig å prøve å sikre seg den første på produksjons linjen hvis du kan vente litt.

Bilen er utprøvd og drivlinjen er utprøvd i andre Bmw modeller og består av Bmws 5te generasjons skalerbare el drivlinje så er jo ikke en helt ny skapning dette så her velger du nok ikke feil. BMW er veldig nøye og har full kontroll på logistikken ang batteri produksjonen og kontrollerer dette med jernhånd.

Virker dessuten som BMW har et og annet opp i ermet ang fremtidens batteri teknologi der kobolt kan reduseres kraftig og kanskje etterhvert sjaltes ut i produksjonen av fremtidens batterier så BMW har nok planer om å ha en finger med i spillet her og det er trolig her slaget kommer til å stå ang fremtidens elbiler altså batteriene. Norulfs visjon om å helle på en kanne strøm pÅ bilen er kanskje ikke så langt borte som vi tror og blir helt nødvendig da vi må ha umiddelbar energi tilgang og ikke lade i timevis, vi får en bestanddel i en pumpe som omgjøres til strøm altså en super energi ferdigladet elektrolytt som helles på batteriet som starter en kjemisk prosess og mangedobler dagens elbilers rekkevidde og avfallsproduktet er kun en elektrolytt som lades opp igjen uten noen noen form for utslipp via superledere og kraften kommer eventuelt fra strålingen i verdensrommet, solenergi eller vindkraft altså det evige kretsløpet. Teknologien ligner på hydrogen men vil være mye mere effektiv og langt mindre energikrevende å fremskaffe.

Fiction eller virkelighet ?

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger