0

Klage på bruktbilkjøp

spurt 2021-02-20 15:14:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Kjøpte en 2015 Xc60 hos en bruktbilforhandler for 7 mnd siden, kjørt ca 8000 km, har nå hatt den på en test hvor de sier den går dårlig pga Egr-feil og anslår en rep på 5-10000,- er Egr-feil noe jeg kan gå tilbake til forhandler å klage på?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-20 15:57:54 +0200

Du kan endelig klage, men jeg tenker at dette i utgangspunktet ikke er en feil av den sorten som kan henføres til skjult feil eller mangel som forhandler må ha visst om når du kjøpte bilen. Det er rett og slett en sånn greie man må regne med på en bil som nå vel er rundt 6 år gammel. Ellers bør du sjekke kjøpekontrakten, der finner du ut hvorvidt forhandler har stilt en form for garanti på bilen.

Ellers har du generelt fem års reklamasjonsrett, HER finner du mer om hvordan du kan klage, hvilke premisser som gjelder osv....vær ops på at det er en balansegang her mellom rettigheter og plikter....: https://www.forbrukerradet.no/forside...

The Bottom Line er at det koster jo ikke stort å klage, og er du heldig, er forhandler grei, det verste som kan skje er at du får et (grunngitt) nei. Kanhende forhandler kan skaffe deg en gunstig pris på reparasjon, eventuelt at dere splitter regninga, det finnes faktisk greie mennesker i bransjen også. Prøv å komme i en positiv dialog og ta det derfra, lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-20 20:13:57 +0200

Grei oppsummering her, det med egr ventil er sterkt forbundet til kjørestil som mye småkjøring og hyppige kaldstarter. Bevis førsel fra din side blir komplisert og blir i bestefall skylddeling foruten at kjøpskontrakten klart dekker inn denne reprasjonen.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger