0

Vurdering av vinterdekk

spurt 2021-02-16 11:46:00 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg venter på ny bil, en Audi etron. Skal kjøpe vinterdekk til denne, og har følgende spørsmål:

Vurderer Continental Viking Conti og en for meg ukjent type fra Megahjul som heter Frigus. Sistnevnte er vesentlig billigere enn Continental, men fins det noen tester el.l. Som sier noe om hvor bra eller dårlig det ene er i forhold til det andre. Det skal være piggfrie dekk, 20 tommer.

Mvh. Magne

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-16 12:13:35 +0200

Hei Magne Spørsmålet sier seg nesten selv, velg premium dekk har du råd til en ny E tron så tar du også kostnaden med skikkelige dekk. Håper ikke Norulf leser dette da han har et noe anstrengt forhold til billige Kina dekk :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-16 19:40:17 +0200

Yes, Kinaræl, Koreadekk, japsesdekk, samtidlige burde vært forbudt ved lov. Man går bare ikke hen og kjøper en bil til en million og sparer på dekka! Spesielt ikke vinterdekk! Se for deg hvor liten kontaktflate bilen egentlig har mot veien....tenk dernest grundig gjennom hvilke forhold man kommer ut for i løpet av en vinter....en etron veier vel rundt et par tonn give or take! Dekka er den mest kritiske faktoren for din og familiens sikkerhet, her er det bare det beste som duger, verken mer eller mindre. For seriøse vinterforhold er det kun Nokian Hakkapellita som gjelder, i praksis gruser dette dekket konkurrentene. Conti er en god nummer to, og et bedre allround-dekk.

Pigg eller piggfritt avhenger av føreforholdene der du bor, har du mye underkjølt regn, altså mye isdekke med vann på toppen, gå for piggdekk. Har du tørre, kalde vinterforhold det meste av vinteren, eventuelt litt slaps og sådant mer, avløst av sporadisk bar vei uten is, ja da er piggfrie jolly fine. Ellers kommer man svært godt frem med piggfrie dekk, jeg har selv gjentatte ganger kjørt opp ganske heftige bakker med isdekke, attpå til med vann på toppen, men du og du, om man akkurat ikke kommer opp....eller når man snur og skal ned igjen...da oppdager man livets harde realiteter! Da forvandles en bil med piggfrie dekk til verdens største kjelke! Hurtigkjetting på lur er en god ting å ha, faktisk også om man kjører på piggdekk!

The Bottom Line er at du like gjerne kan spare enda mer penger og heller velge en Nissan Leaf eller Hyunadai Kona om du i det hele tatt vurderer å kjøpe søppeldekk for å spare noen kroner. Da trenger du rett og slett ikke en Audi, og du trenger ikke firehjulstrekk, billigdekka fjerner så alikevel sikkerhetsgevinsten du får ved å velge en feiende flott Audi med quatro, markedets beste ESP og hele gullrekka med sikkerhetsutstyr. Som sagt...tenk på kontaktflaten mot veien, det er en kritisk faktor her, og årsaken til at gode dekk er alfa og omega så lenge vinteren ennå ikke er avskaffet.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-16 20:57:36 +0200

Dekkene på en bil kan faktisk bety forskjellen mellom en fatal kollisjon og der du kan spasere uskadet ut av bilen og er det noen plass du ikke skal spare på så er det på dekk så hopp heller over et resturant besøk, jeg kjøpte akkurat et sett til Suven min 12000kr takk og måtte svelge både en og to ganger men det går over.

Hilsen Khaleesi

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-17 09:33:37 +0200

updated 2021-02-17 13:12:06 +0200

Kjøper man Hakkapelita så har man et skikkelig hard core vinterdekk altså best test resultat på snø og is men tar man en Norsk vinter så er det jo,ikke bare is eller bare snø. I forhold til hvor vi bor i landet vil man kunne se mere på egenskapene nettopp der vi bor. Jeg har mye snø, litt is, noen ganger underkjølt regn mye våt kald vei men likevel mest barmark. Jeg velger allround dekk som Michelin, Continental og Good Year da det ikke er allverdens dager med de førstnevnte forholdene. Velger man premium merkene for Nordiske forhold men obs ikke de for kontinentale forhold som er mest våt vei dekk så trår man som regel ikke feil men for all del skipp kina dekkene ellers blir det vel påtagelig at fint skal det være fordi om hele osv osv når man kjøper ny Audi E-tron

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger