0

Android Automotive inn i fremtiden

spurt 2021-02-12 09:21:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

Det at Volvo XC40 og Polestar 2 benytter seg av Android Automotive gir disse modellene noe ekstra, med spennende muligheter. Men jeg ser et stort usikkerhetsmoment. Det trengs mange brukere for at Google skal se nytteverdien av å prioritere videreutvikling av Android Automotive. Jeg så for meg at når Volvo og Polestar annonserte sitt samarbeid med Google så ville flere bilprodusenter følge etter. Det har foreløpig ikke skjedd, så vidt jeg har fått med meg (kanskje du vet mer enn meg her?).

En selger hos Volkswagen fortalte meg at Volkswagen vurderer det dithen at et samarbeid med Google eller Apple vil være å gi fra seg for mye kontroll over Volkswagen som produkt. De foretrekker derfor å utvikle egen programvare. Noe som viser seg kanskje å være en litt tyngre oppgave enn de så for seg?

Dersom dette er den generelle tankegangen hos de fleste bilprodusenter ser jeg for meg at Volvo og Polestar vil forbli ganske alene om å benytte seg av Android Automotive. Massedata-fordelen som Google ønsker vil dermed være begrenset og verken Google eller andre app-utviklere vil prioritere Android Automotive. Utviklingen vil stanse opp og Android Automotive vil etter hvert fases ut.

Hva tenker du om fremtiden til Android Automotive? Er du mer optimistisk enn jeg? Vil andre bilprodusenter slenge seg på og dermed øke brukertallet? Vil Android Automotive forbli et nisjeprodukt, og vil det dermed overleve inn i fremtiden?

Og hva med Apple? Et samarbeid med Hyundai/Kia har vært antydet, men signalene er ikke entydige. Vil Apple lansere en konkurrent til Android Automotive, og vil bilprodusentene være interessert?

Ser frem til din analyse av Android Automotives stilling i markedet og eventuelle spådommer om fremtiden. Jeg liker Android og håper jeg tar feil i min pessimisme.

Med vennlig hilsen Jan-Erik Android-fan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-12 10:06:09 +0100

updated 2021-02-12 10:53:32 +0100

Hei Jan Erik Apple car play er allerede rullet ut i fks Jeep Gran Cherokee, Hyundai Santa Fe og Honda Accord Samt kommer i den nye fantastiske legenden som en gang var regnet som verdens mest luksuriøse bil Jeep Grand Wagooner og den som trodde at ikke Amerikanerene kan bygge bil bør absolutt ta en titt på https://www.youtube.com/watch?v=TsIRH... og presentasjonen der for 2021 modellen wov hvilken bil hårene bare reiser seg i nakken min når jeg ser den :-) Tydelig det bare er bilfabrikker i Usa som foreløpig ruller ut dette da både Honda og Hyundai har fabrikker i Usa. Ser altså ut til at Apple er igang med utprøving for å se mottagelsen i markedet men bilfabrikantene holder nok foreløpig kortene tett og kaster seg nok ikke på noe nytt før det bekreftes at det virker.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-02-12 09:21:14 +0100

Sett: 90 ganger

Sist oppdatert: Feb 12 '21

Antall visninger