0

Ansvarsforsikring uregistrerte kjøretøy

spurt 2021-02-09 17:01:29 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Leser på Gjensidige og i en lokalavis at alle uregistrerte kjøretøy fra 1/1-21 må ha ansvarsforsikring. Har lett i lovverket, men blir ikke helt klok på dette.....Betyr dette at dersom jeg har 3 biler som er restaureringsobjekter uten skilt skal disse nå ha ansvarsforsikring?? Eller hva med den gamle PX'n kjøpt i 85 etter konfirmasjonen som bare står på stas uten skilt, skal denne også ha dette?
Blir i så fall ikke så artig å være samler eller bare ha sans for gamle biler og prosjekter om dette er tilfelle. Vet du noe om dette? Hilsen Solan

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-09 19:45:55 +0100

Spørs om det ikke har vært en tvetydig formulering eller en trykkleif i artikken du referer til. Lovfestet krav om ansvarsforsikring gjelder registert kjøretøy, uavhengig av om det er "i bruk" eller ei. Dvs at om du har et restaueringsobjekt på loven, må skiltene være innlevert og bilen oppført med status deretter i Biltilsynets systemer for at du skal være unntatt kravet om ansvarsforsikring.

Du finner en rimelig grei og lettfattelig fortolkning HER: https://www.if.no/magasinet/bil/bil-u...

At du under gitte omstendigheter likevel kan ha fordeler av å ha en form for forsikring på dine kjære restaureringsobjektier, skal du ikke se bort fra, eksempelvis brannforsikring, skal du ikke se bort fra, men der har det iallefall tidligere vært forskjellige premisser for hva du kan få til av avtaler fra selskap til selskap. Bla er verditakst et tema om man ønsker å forsikre et objekt under arbeid.

Mhp ditt konkrete spørsmål om ansvarsforsikring, ville jeg likevel tatt en telefon til Biltilsynet i sakens anledning, om ikke annet, så for å få bekreftet at dine biler er oppført med korrekt status der, og at det således ikke foreligger krav om ansvarsforsikring. Hva Gjensidige egentlig har ment, er ikke godt å si, men det ville ikke være første gang at en avis stokker kortene bittelitt.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-10 13:00:53 +0100

updated 2021-02-15 22:34:26 +0100

Hei Må nesten spør om du kan lede oss til noe mere konkret hvor du fant denne nye regelen fks link til Gjensidige eller kanskje navnet på lokal avisen din. At alle kjøretøy der skilter ikke er levert inn til biltilsynet må ha minimum trafikk og ansvarsforsikring er gammelt nytt og har alltid vært slik. Regner med at det hadde blitt opplyst bedre enn en liten notis i en lokal avis og en skjult opplysning (iallefall for meg) på Gjensidiges hjemmesider.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-02-09 17:01:29 +0100

Sett: 141 ganger

Sist oppdatert: Feb 15 '21

Antall visninger