0

Garanti utover 5 år på varmepumpe

spurt 2021-02-09 16:05:46 +0100

Hei Har en e-Golf 2015mod ca 60000Km, Har hatt problemer med varmeaparatet 4 ganger under garantitiden, nå når jeg atter en gang må ha bilen inne på verksted, så får jeg beskjed om at varmepumpen er gåen, 30000 kr koster dette og reparere. Hva kan jeg gjøre? Har jeg ingen rettigheter her, en varmepumpe skal vel vare lenger en litt over 5 år? Dessuten har det vært problemer siden bilen var ny

Er det noen sjans for at dette kan være en garanti sak?

På forhånd takk

Mvh Pål

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-09 18:55:06 +0100

updated 2021-02-09 19:45:56 +0100

Hei Pål Nei du kan ikke bruke garantien på dette da den er 5 år og det var det. Uansett kan du gripe halmstrået med problem ved varmeapparat som de aldri har fått greie på og har de vært så klønete at de ikke har fått dette til i løpet av 5 år så har du en kjempegod sak her men husk det må ha en link til problemene dine fks at det har vært forsøkt å bytte software og så varmepumpe og deretter kabling osv ja da er saken aldri avsluttet så lenge den var der og bemerket av deg før garanti tiden gikk ut. Ikke la de prøve seg med trikset at 5 år er 5 år dette gjelder bare hvis bilen er istand når den passerer dato ellers forlenges garantien tilsvarende og intill 1 år på det enkelte problemet du hadde men ikke på hele bilen. Eller ville det jo vært slik at du kom med bilen etter 4 år og 364 dager og rep skulle utføres på garanti men jobben tok litt lenger tid så du har bilen 5 år og 1 dag på verksted men nå er saken en annen fordi garantien er gått ut så er det du som må betale regningen, vel det sier seg selv at slik kan det ikke være.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-09 19:23:40 +0100

Koster lite å spørre, og får du ikke napp hos Møller, kan du alltids skryte litt av din eminente GolfenWagen og rette en høflig forespørsel til Tyskland. Et lynkurs i tysk skader ikke, gutta boys setter pris på forespørsler på tysk, men også nynorsk (engelsk) duger.

Ellers er det egentlig ikke noe spesielt unikt med bruken av varmepumpeteknologi i Golf eller andre elbiler, det er samme prinsippene som for varmepumpene som er i bruk i andre sammenhenger, det være seg for oppvarming i bilen eller hjemme, eller for den sakens skyld, som en del av ethvert kjølesystem. Uten at jeg kjenner det systemet som sitter i Golf spesielt, ingen kjede er sterkere enn det svakeste ledd, i det aller meste som har med varmepumper å gjøre, er det kompressoren som sier takk for seg. Typisk levetid i det være seg varmepumper eller for den sakens skyld, kjøleskap og frysebokser, er rundt 10 år....og det er ike uvanlig med vesentlig kortere levetid...også i proffesjonelle systemer av den sorten du møter i butikken hver gang du er innom.

For vanlige forbrukere er garantitiden vanligvis 2 hhv 5 år. Slik er det også med bilen din, og uavhengig av hvilke problemer du måtte ha hatt med klima-anlegget i bilen din x ganger gjennom garantitiden, det gir deg ikke automatisk lenger garanti. Du sier ikke noe om hva som har vært problemet tildigere, men når du sier at det denne gang er sånn at varmepumpen er "gåen", er det sannsynligvis kompressoren som må skiftes ut. Det er vanskelig å argumentere for at det finnes særlige grunner for at et slikt system i en bil skal ha lenger garanti enn andre, sammenlignbare systemer, men som nevnt innledningsvis, koster lite å spørre! Det verste som kan skje, er at du får et rungende "nei". Det beste er at man sier "ja, du har hatt så mange vonde og leie problemer med dette klima-anlegget at vi er rause og sier garantisak for hele greia". Eventuelt et kompromiss der man splitter regningen.....eller gir deg en hyggeligere pris enn 30.000.

Får du neeeeeeeeeeeeei.....ville jeg tenkt tanken på å sjekke med et uavhengig verksted, gjerne et verksted som kan dette med klima-anlegg og AC. AC er jo egentlig en varmepumpe, da kan gutta boys også jobbe med systemet i din bil. Få pris...kanhende det er noen hakk rimeligere. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger