0

Mitsubishi Outlander Phev bremser

spurt 2021-02-09 08:02:52 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Som kvinne er det vanskelig å bli hørt i "bil miljøet" til tross for at jeg på 90 og 2000 tallet skrudde mye bil og fiksa det meste selv. Så da lp jeg desverre spørre om hjelp.

Kjøpte en helt ny outlander Phev august 2018. Rulla fint utover høsten men da vinteren kom begynte bremsene og pipe/skrike noe fryktelig. Tenkte da umiddelbart på årstiden og at det hele mest sannsynlig dreide seg og dritt og smuss mellom skiver og klosser. Det er kaldt her jeg bor så vasking av bil er mangelvare vinterstid. Surra rundt og våren kom. Bil stellet ble betydelig bedre men piping/vining fra bremsene ble ikke borte. Det kommer fra alle hjula litt som perler på ei snor, hvor ett sett piper først før ett annet sett overtar. Det nærmet seg service og tenkte at dette på reklameres på/fikses. Leverte bilen på 30.000km +. Da var piping i bremsene så høy at jeg konsekvent ikke kjørte med vindu oppe tiltross for godvær. Konklusjon fra service var at alt "så" bra ut. Skiver var bra, og belegg var bra men de hadde "smurt" opp bremsene. Kjørte ca 3 km så var det hele tilbake, sakte men sikkert kom bråket tilbake. Jeg kontaktet verksted igjen og prøvde som kvinne å bli hørt på hva jeg opplevde som "problemet". Jeg kan bremse for hver 10 meter og problemet blir vesentlig mindre. Kjører jeg 2-5km uten bremsing er det fult skrik. De "ser" på problemet på nytt, og smører opp bremsene, og freser spor i klosser. Det er ikke noe galt sier de. Merker umiddelbart etter henting av bilen at bremsekraften er vesentlig forbedret og bremsene tar bedre enn sist jeg kan huske. (Bilen har nå rullet 45.000km) MEN herligheten er meget kortvarig og på vei hjem, etter ca 2.5km blir bremsekraften dårligere og skriket er tilbake. Jeg tar igjen kontakt å får nå beskjed om at jeg ikke får byttet bremser på reklamasjon fordi nå har bilen gått 45.000km. Jeg opplyser om at reklamasjonen skjedde ved første service og får beskjed om at garanti ansvarlig skal kontakte meg. Hører ingen ting på 2 mnd. Så jeg tar kontakt igjen. Får da "tilbud" om å bytte klosser til rabattert pris. Jeg har ikke og "krangle" noe mer med de men nå begynner skriking fra bremsene og bli så ille at det er uutholdelig. Folk snur seg på gata og vinduer på være igjen for å ikke få migrene anfall , omtrent! Hva er greia og hva kan jeg kreve ? Jeg har ment hele veien at bremsene tar ikke nok tak, så legger det seg ett belegg som på fjernes med hyppige kraftige nedbremsinger for hver km kjørt. Og at dette påvirker forventinger om kjøre komfort , hva man kan forvente av bremsekraft som tydelig blir redusert pga belegg på skivene. Som kvinne blir jeg tatt særdeles useriøst på mine henvendelser.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-09 13:04:08 +0200

updated 2021-02-09 21:10:22 +0200

Hei Er nok ikke slik at kvinner blir tatt mindre seriøst der kan du ta det helt med ro. det er nok mest måten vi kommuniserer mellom kjønnene på som sikkert kan lede til noen missforståelser altså hvordan ting legges frem. Uansett så høres det jo leit ut med alle de lydene du har fra bremsene en prøvetur av en mekaniker hos Mitsubishi bør lett først og fremst avdekke at det er ikke som det skal være og hva kan vi gjøre for å rette på det. Bremseklosser er ikke under garanti så er riktig at du må betale for de og at de tilbyr rabbatert pris er jo en gest for å imøtekomme deg. Klosser er bare under garanti hvis de fks løsner i limet, sprekker eller på annen måte viser tegn til produksjons feil. Det du sier om belegg på skiver eller klosser er ikke Mitsubishi sin feil det er eventuelt fra saltsørpe som tar seg inn på skivene og er et ikke helt ukjent problem men heller ikke så vanlig da bremseskivene er ganske så godt beskyttet for direkte sprut da det er uheldig når skivene er varme og kan slå seg. Tror nesten du må si ja til dealen med nye klosser og eventuellt glideskinnene klossene løper i det er faktisk ikke så mye mere de kan gjøre for deg her. Outlanderen til kona hadde dette på bakbremsene men nye klosser gjorde susen her men var jo irriterende når det sto på og er helt som du sier at når man bremser så forsvinner det en liten stund men kommer raskt tilbake.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar