0

Lengst kjørte bil, i verden.

spurt 2021-02-07 22:23:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg sender en mail for å spørre om du/dere vet hvilken bil i verden som har gått lengst. Etter noen søk finner man den velkjente P1800'n med sine 4,8 millioner, men dette er en snart 11 år gammel artikkel.

Grunnen til at jeg spørr, er fordi her i gården står den en gammel japansk hingst som er villig til å ta opp kampen. Hehe, neida. Riskokeren er av typen diesel, uten turbo, som om sommeren glir av sted på frityrolje. Tro det eller ei, bilen går bedre på brukt matolje...

Den klarer nok aldri 5 millioner merket, men en million ville vært artig. Vi mangler bare 635 tusen.

Sommeren som var, kjørte vi på biltur. Hønefoss-Gjøvik-Dombås-Atlanterhavsveien-Ålesund-Geiranger og Valdresflya bare på frityrolje. Til sommeren blir det til Lofoten, kun på frityrolje. Kanskje dette er en sak dere vil skrive om, når sommeren nærmer seg.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-08 11:07:28 +0100

Ja – absolutt! Spennende prosjekt dette. Dette er noe jeg mer enn gjerne lager en sak på. Fikser dere noen gode bilder underveis- så tar vi resten på mail og telefon.

Her kan det ligge flere saker. Ser for meg én før avreise. Forberedelser, planlagt rute etc. Så en underveis sak – og kanskje en oppsummering til slutt. Hvor langt kjørte dere, forbruk, utfordringer underveis etc.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-08 17:36:59 +0100

Eieren av den P1800'en du nevner, døde en gang i 2018, han 77 år. Naturlig nok synes det som om han ikke kjørte riktig like mye de siste åra, men det siste registrerte tallet jeg finner på bilen hans, er 5.230.781 km, fra mai 2018. Om bilen hadde vært for salg i det åpne markedet, kunne det vært et fristende objekt, men den havner vel på et museum eller i en privat samling.

I min verden blir en bil bare bedre og bedre på den andre siden av 300.000, jeg klarer rett og slett ikke å se noen grunn til at ikke en god bil skal kunne kjøres både en halv og en million km. Det dreier seg jo bare om et tall, det er bilens faktiske stand som betyr noe. Jeg har selv ikke eiet mer enn en drøy håndfull biler gjennom livet, jeg har bevisst lagt lista på 4-500.000 før bilene har blitt spiker eller har gått over til neste lykkelige eier, alt ettersom. Min siste bil med lang eiertid og ditto kjørelengde, var en Passat B5 TDI, den ble smadret av en idiot som fikk det for seg at det var innført venstrekjøring i kongeriket. Kjipt, bilen fremsto som ny og hadde kun rulla snaue 500', jeg hadde planer om kjøre den til 1.000.000+. Da gikk jeg hen og kjøpte ny bil, med tanke på å eie den i mnst 20 år til jeg konverterer til tog på heltid.

Derfor gir jeg trampeklapp og stående aplaus til ditt prosjekt! Rett nok har du såvidt passert de første 300, men det er en god begynnelse! Jeg kan anbefale at du kjører et par ganger opp og ned til Spania, gjerne tar en tur innover i den russiske føderasjon også, når pandemien er over. Sånt blir det kilometer av, og det er en stor opplevelse i seg selv. Ta bilder, gjør notater, om ikke annet, så for din egen mimrebok! At Benny trigger på ideen, er kjempebra, da kan det hende vi andre får en unik arikkel eller tre også! Men det spørs om ikke politikerne får vondt i maven av denne greia med frityroje, det er jo AVGIFTSFRITT!

En annen ting som får meg til å klø litt i hue: frityrolje finnes rett nok overalt, men åssen får dere etterfyllt underveis? Olja må jo filtreres og dulles litt med før du hiver den på tanken? Ellers var faktisk min Passat B5 TDI godkjent og satt opp for å kunne kjøres på 100% vegetabilsk olje fra fabrikk, det er altså ikke bare sugediesel som kan kjøres på sånt godstoff! Men det er denne greia med filtrering...du må ha med minst et par kanner og litt utstyr for å få dette til!

Uansett, lykke til, virtuelle blomster og diplom for medlemskap i kjekk-kar klubben oversendt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger