0

Ultimate familiebil eller skjult utgiftbombe?

spurt 2021-01-31 11:39:21 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Etter at jeg tapte diskusjonen med kona og 3 barn var ett faktum ønsker jeg å bytte ut min gode Land Cruiser 120 GX med en større familiebil. LC’en var super for 2 barn men pga ugunstig plassering av isofix, store barneseter og barnevogn er denne bilen utrolig nok blitt litt liten for oss. Har derfor sett på V klasse av MB. Denne bilen ser jo ut som en familifars drøm, men siden jeg bare har hatt Toyota så lurer jeg på hvordan driftskostnader på en V-klasse kan utarte seg. Vito hadde jo i sin «ungdom» ikke bra rykte på seg. VW Multivan også er ett alternativ men synst jeg finner flere annonser der bilene har byttet motor og girkasse. Hjelp?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-31 12:28:16 +0100

updated 2021-01-31 17:25:15 +0100

He he ja Vito var en særdeles spennende bil som Mercedes sikkert helst ikke ønsker å snakke så mye om. Når et kvalitets merke som Mercedes gjør et noe halvhjertet forsøk med å produsere biler i Spania og med de utfordringer det gir eller faktisk gav så gikk det galt. Mercedes gjorde nok ikke samme feil 2 ganger da de valgte å kalle den V klasse istedenfor og sendte nok en håndfull av sine beste Ingeniører og teknikere til fabrikken for å ordne opp. Så i dag er nok bilen fult på høyde med sine like så ingen grunn til bekymring her. Regner med at det sitter rimelig langt inne å bytte ut LC men må man så må man. Du nevner multivan og er jo enig med deg at det er dårlig karma med bytte av motorer og girkasser, automat kasser er avansert mekanikk og elektronikk og kan få redusert levetid hvis man ikke steller pent med de og fks tar litt oljeskift i ny og ne. Motorer er det verre med og kan tyde på iboende svakheter i fks veivakselen eller i lagringene og det er ikke bra da en tilsynelatende vel fungerende motor plutselig havarerer. Og for å si det sånn så er ikke akkurat chipping en fungerende medisin her samt at servicer må holdes pinlig nøyaktig og med den anbefalte og godkjente oljen som fabrikanten anbefaler. Motorvarmer kan være en god investering og bedrer driftsvilkårene i vinterhalvåret og gjør sitt til at vi iallefall gjør det vi selv kan for å bevare motoren best mulig.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-31 15:47:54 +0100

Kanhende det ville være mer formålstjenlig å se i retning av en mer konvensjonell flerbruksbil, gjerne 7-seter, ala VW Sharan eller Ford S-Max....såvidt vites fås begge med firehjulstrekk også. Om du har større barneflokk og mer pikk-pakk enn du får plass til i en slik bil. Og nei, nyere Sharan er IKKE så dårlige som første generasjon! Skoda Kodiaq er også et alternativ, et hav av plass og mange gode egenskaper. Ikke et vondt ord om Landcruiser, det er en av de få bilene fra den oppgående sols land jeg virkelig er fascinert av, like godt egnet for en vintertur over Finnmarksvidda som en tur over Sahara! Ellers har jeg jo sett litt i kortene på tjenestebilene vi hadde på jobben av denne sorten, ja, Landcruiser er en grei bil på alle vis, men vekta gjør sitt til at man får jevnlige påminnelser om at det koster å være kar. I det hele tatt: som alle andre biler krever også LC at man tar vare på bilen.

The Bottom Line er at mm du tenker i retning av en flerbruksbil i den sjangeren jeg nevner over, får du ja takk, begge deler: plass nok til det aller meste og et relativt sett greiere bilhold enn du får med det vi vel uten å fornærme noen, kan kalle "kassebil". Uavhengig av hva du velger, som Kamerat K er inne på, dette med service og intervaller er alfa og omega, glem dette tullet med "longlife" service om du kjøper en bil som har et slikt serviceoppsett, maks 15.000 ifht oljeskift/filterbytte. Koster lite og betyr veldig mye mindre problemer. Ellers er Kamerat K litt snill med måten han sier dette med chipping på: jeg vil si det så sterkt som at dersom du har den minste mistanke om at bilen du vurderer å kjøpe er tuklet med, det være seg chiptuning eller "optmalisering", ja da bør du si takk, men nei takk og gå videre. Det er ikke rasjonering på gode bruktbiler der ute! Ellers blir jo mangt og meget en nedtur når du har kjørt LC en stund, men du kommer forhåpentligvis over det. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger