0

hvordan er drivstoff forbruke på by kjøringa

spurt 2021-01-29 20:09:32 +0100

anonym bruker

Anonym

heisan eg vurderer og kjøpe ein golf stasjonsvogn den er 1.6 liter bensin lurer på hvordan den er på by kjøringa og lang kjøring

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-30 09:44:04 +0100

Hei Ca 0;7-0,8 på langkjøring og ca 1,0-1,1 på bykjøring. Men når du ikke nevner årsmodel så blir det ganske så generelt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-30 16:15:44 +0100

Det mangler noe i spørsmålet her: hvor gammel er egentlig bilen du vurderer å kjøpe? Golf 1.6 bensin var på markedet fra sånn omtrent 1975 til 2013,, og fantes naturlig nok i flere varianter. Når du sier "stasjonsvogn" snevrer det noe inn, men igjen, vi snakker IKKE om "en motor", eller "en årsmodell! her! Uavhengig av hvilken bil vi snakker om, har det imidlertid alltid vært en grei motor, uten noen store svakheter, gitt at man har et normalt godt serviceregime og overholder serviceintervallene, spesielt ifht register-reim og oljeskift/filterbytte, er det tut og kjør.

Mhp bensinforbruket vil en benziner alltid være mer sensibel for det vi kaller "småkjøring", likeledes det du kaller "bykjøring". Når det er sagt, Golf med 1.6 benziner har alltid ligget i nedre del av skalaen, Oppgitt forbruk på "blandet" kjøring er 0.71 for Golf VI fra 2008-2013, det innebærer at du nok vil ligge noe høyere ved ren småkjøring/bykjøring, typisk 0.8. I min bok er alt under literen på slik kjøring helt greit....det blir tross alt ikke voldsomt mange kilometer av det. Der som ellers, du kan gjøre mye ved å være oppmerksom på egen kjørestil. I tillegg vil en elektrisk motorvarmer være en lønnsom investering så lenge vinteren ennå ikke er avskaffet.

Mhp landeveiskjøring er oppgitt forbruk 0.56, det er absolutt realistisk, jeg har selv kjørt mange mil med en Golf IV med 1.6 benziner for en del år tilbake, samme motor i en eldre versjon, jeg bikka faktisk såvidt under 0.5. Men igjen, kjørestil er alfa og omega!

The Bottom Line er at dersom du er ute etter en driftsikker og økonomisk bil, ja da er Golf et godt valg. Jeg håper forøvrig det dreier seg om Golf VI stasjonsvogn, det er en vesentlig bedre bil enn forgjengeren. Ikke fordi forgjengeren var dårlig når man fikk plukka av "barnesykdommene", men det var altså litt småtteri med dem: en god del av dem ble produsert i Mexico. Normalt sett skulle ikke dette hatt noen negativ betydning, men det var altså litt småplukk som fulgte med på kjøpet!

Før du handler...er det en si 10 år gammel Golf, sjekk nøye for rust!!! Dersom du ikke er trygg på hvordan du sjekker ting, ta med en god venn som kan det du ikke kan. Snakker vi om en pris som tilsier at det er smart med litt ekstra trygghet...be om NAF-test FØR....FØR....FØR....du eventuelt undertegner kjøpekontrakt. Det er til syvende og sist bilens faktiske stand som betyr noe, ikke kjørelengde, ikke blank lakk og stilige felger og hva det nå måtte være alt sammen! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger