0

Audi A4 B8 2009

spurt 2021-01-24 19:11:17 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg lurer på om spacers er lovlig å sette inn på felger? Jeg tror den er ca 6 eller 7 mm tykkere så vet ikke om det er trygd å kjøre. Fordi jeg tenkte det blir kanskje vanskelig å ta ut hjulene når man skal skifte bremsene eller at den sitter fast for alltid. Det vet jeg ikke, trenger å vite noe om bilen min.

Audi A4 B8 2009 160 hk (TFSI 1.8)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-25 11:31:28 +0200

Jeg forstår at dette kan friste. En bil ser litt mer «bøs» ut med en gang hjulene fyller hjulhusene litt mer enn originalt. Man har lov til å øke sporvidden med inntil 15 millimeter. Det vil si 7,5 millimeter på hver side. Dette gjelder om hjulet går fritt og ikke tar borti noe med maks svingutslag eller nedfjæring.
Spørsmålet dukkert ofte opp i forbindelse med bytte av felger.

Når det gjelder bruk av spacere sier kjøretøyforskriften dette: Det må ikke brukes mellomlegg/plate/«spacer» som øker sporvidden med mindre kjøretøyfabrikanten har tillatt dette eller det foreligger dokumentasjon som nevnt i nr. 6.1 a.

Det kan altså være lovlig, men du må da ha dokumentasjon fra fabrikant. Du bør også vise bilen, slik at du får dette inn i vognkortet. Da slipper man kjedelige diskusjoner i etterkant på EU-kontroll eller om man blir stoppet i trafikk-kontroll.

Link: https://lovdata.no/dokument/SF/forskr...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-25 11:38:08 +0200

Nja...all tukling her er underlagt strenge begrensinger. Jeg ville sagt "la vær", det finnes ikke et eneste fornuftig kriterium som tilsier at dette er "smart". Ellers finner du en grei oversikt over hva forskriftene sier om endringer her...dette med spacers påvirker jo de samme forholdene: https://www.norgesdekk.no/om-dekk/alt...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger