0

Hei, er det et godt kjøp med en Kia Stinger 2018 mod. kjørt 17000km 2,2 l diesel m/4hjultrekk til 500 000,-

spurt 2021-01-23 16:48:45 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Er en Kia Stinger 2018, kjørt 17000 km, 2,2 l diesel m/4hjultrekk et godt kjøp. Er det noe spesielt å være OBS på. Prisen vil ligge rundt 500 000,- I Danmark er det mange til salg, som har vert annonsert lenge!! Det er jo fortsatt 5 år garanti på bilen og den ser jo "lækker" ut.

Hilsen Frank Jensen 900 28 606

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-24 08:37:48 +0100

updated 2021-01-24 12:31:10 +0100

Om det er et "godt" kjøp"? Vel, om det er demobilen som ligger på finn, får du som du sier, norsk garanti i opptil flere år, det kan jo være greit å ha på en såvidt spesiell bil. Det som ikke er fullt så greit, er nettopp dette med "spesiell bil", dels kan det være krevende å få utført service og vedlikehold, dels kan det være utfordringer med å få tak i deler innenfor et for deg greit tidsvindu. Det som nærmer seg veldig ugreit, er verdifallet: sjekk norsk nypris...her snakker vi virkelig freskt verdifall!

Ja, på denne bilen er halvparten av verdifallet tatt, men det er definitivt ikke en bil for dem som innbiller seg at det er "lurt" å bytte bil ofte! Ikke vil den være lett å selge igjen - kfr det du nevner ifht Danmark - det er ikke noe enklere å selge en rådyr Kia i Norge - og verditapet vil rett nok flate ut, men det er denne bagatellen da...hva vil en potensiell kjøper akseptere som "rett pris" den dagen du skal selge bilen igjen? Du må regne med et ikke ubetydelig verditap og stiv overgangskostnad neste gang du bytter bil. I korthet: det skal godt gjøres å unngå at kilometerkostnadene med denne bilen går like lukt til himmels, dette blir dyr moro! Når det er sagt, det er en gild bil på mange vis, 2.2 liter diesel er imidlertid ikke noen "høydare", det er liksom ikke helt i stil med prislappen bilen har som ny.

Jeg ville nok heller kjøpt en av de siste VW CC som ble solgt i Norge, eventuelt en godt utstyrt Passat sedan, begge kan fåes med firehjulstrekk, på alle punkter likeverdig eller bedre enn Kia Stinger'. Tilsvarende for Skoda Superp og Octavia, og nei, Skoda skal man ikke kimse av! Om det blir for kjedelig, ta en titt på finn og se hva du får for en halv million av Audi, BMW eller Mercedes.....og fokuser gjerne på alternativer som gir deg mye relativt ny bil, si 2-3 år gammel, for budsjettet. Kan være at du blir positivt overrasket! I det hele tatt: ja, det er gøy med "spesielle biler", men det har sin pris! Av og til kan det være lurt å se seg litt rundt og kanhende gå for noe som man rett nok ser "maken til" ganske så ofte, men so what? Det gir enklere bilhold på alle vis, det gir bedre totaløkonomi, spesielt om man klarer å stikke fingeren i jorda og velger det trygge fremfor det som kan være litt for spennende! Nei, sedan er ikke tingen for lavest mulig verditap i Norge, men skal du beholde bilen en stund, velg gjerne sedan, noe dritt med unger og bikkje, men har du ikke dette, er sedan helt greit bruksmessig. F.ex BMW 5-serie og Audi A6 er alternativer som på hvert sitt vis gir deg en god opplevelse i denne sjangeren.

The Bottom Line? Nei, Kia Stinger vil aldri være et spesielt smart ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger