0

Diesel vs bensin, kjøp av bruktbil

spurt 2021-01-23 13:17:42 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg vurderer å kjøpe en brukt Mercedes GLA. Tenker en del på om jeg da burde gå for bensin eller dieselmotor.

Men spørsmålet er, hva er lurest? Jeg vil ha en med 4hjulstrekk, og ser at man kan få det billigere om man tar dieselmotor. Har hørt at dieselmotorer får mer problemer og har dyrere servicepriser.

Om jeg kjøper bensin må jeg nok gå for forhjulstrekk pga prisen. Blir det mer verditap på en litt eldre dieselmodell med firhjulstrekk? Vil det til slutt være dyrere å kjøpe diesel med firhjulstrekk, enn forhjulstrekk med bensinmotor?

Hva mener du/dere? Nyere årsmodell bensinmotor og forhjulstrekk, eller et par år eldre med diesel og firhjulstrekk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-23 13:45:20 +0200

200-250.000kr er det jeg ser for meg å bruke

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-24 15:02:54 +0200

Hei Nei tror nok ikke du skal legge så my vekt på at noen har fortalt deg at det er mere problem med en diesel motor enn en bensin motor. En diesel motor er i utgangspunktet en robust konstruksjon som med litt godt stell kan gå nesten uendelig mange km, det er nok utstyr for avgass rensing ol som gjør ting mere komplisert men også der går utviklingen videre. Vedlikehold og service er nok mye av det samme ang kostnader men så er forbruk og drivstoff pris lavere så vil nok heller si at det er motsatt at en diesel bil er billigere å eie men alt kommer an på. En suv med 2 hjulstrekk er nok gunstig i pris ved kjøp men prisen blir nok tilsvarende lavere når du skal kvitte den da de ikke er særlig populære og nærmest uselgelige men passer jo for noen. For dine 200-250 000 kr skal du greie å få en suv med firehjuls drift og både diesel og automat. En 2014-15 Ford Kuga koster ikke mere enn det og du kan faktisk velge litt

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger