0

Rav 4, godt kjøp ?

spurt 2021-01-22 10:37:03 +0200

Hei. Vurderer kjøp av Rav 4 Hybrid 2018 mod. km stand 39 000. Bilen er understelsbehandlet som ny. Er dette eit fornuftig kjøp ? Treng 4 hjulsdrift.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-22 11:23:10 +0200

Ja, dette er absolutt et godt kjøp. Bilene har jo nærmest en legendarisk driftssikkerhet.

Her får du en grei, romslig og fornuftig bil etter min mening. Det verste verditapet er tatt av tidligere eier, men bilen er fortsatt både relativt moderne og sikker med ulike fører og assistentsystemer. Dessuten har den nybilgaranti igjen også.

Så om bilen er hel, pen, godt fulgt opp med servicer så mener jeg at dette er ett av de mest fornuftige bilkjøpene man kan gjøre.

Om man skal lete opp noe negativt så er det at bilen ikke er ladbar og kan brukes kun på strøm. Det er heller ikke den mest spennende bilen man kan kjøpe seg.

Alt i alt mener jeg dette er et trygt og fornuftig bilvalg. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-22 21:26:14 +0200

Kloke ord fra Benny, en ting å til føye: du bør vurdere nøye i hvilken grad du trenger firehjulstrekk. Ja, RAV4 hybrid har en form for trekk på alle fire hjul, men det er ikke helt det samme som det vi er vant ved når vi kjøper en bil med firehjulstrekk. I korthet dreier det seg om et system der elmotoren er "sjefen" for bakhjula, mens bensinmotoren hersker over forhjula. Ja, det er en form for synkronisering, men det blir aldri det samme som et konvensjonelt firehjulstrekk, der en benzin eller dieselmotor sender krafta til drivhjulene via et felles fordelingsystem. Noe forenklet sett, det gir helt andre muligheter til å fordele trekk-kraft mellom hjulene, med de fordeler dette innebærer for bla stabilitet og ikke minst, fremkommelighet.

Legg til at ESP-systemet på Toyota nok har blitt bedre med nye RAV4, men det er ikke helt "der" vi som er vant til den tyske måten å gjøre ting på, forventer. Sånn er det bare, ja, du får et system som bedrer fremkommeligheten i noen grad, men du får ikke den samme stabiliteten som du kan oppleve med det være seg Audis quattro-system eller Haldex 5.

The Bottom Line er at det for alle praktiske hensyn er en helt grei bil med mange fortrinn, og gitt at du tar vare på den med jevnlig service og vedlikehold, NB NB NB etterbehandling av understellsbehandlingen (typisk 2 år etter forrige behandling, max 3 for f.ex Mercasol), ja da er det en bil som gir deg minst like god driftsikkerhet som andre biler. Nei, jeg er ikke helt enig med de som mener Toyota er nærmest feilfrie i år ut og år inn, men det er konservative biler, Toyota bytter ikke ut ting som fungerer i tide og utide, det gjør det også enklere å passe på en Toyota. Men, du får altså ikke en pålitelig bil gratis: ta vare på bilen og den tar vare på deg, og nye RAV4 er absolutt en bil du kan bli glad i, en bil som gir deg mye glede igjen om du passer på den!

Jeg vil imidlertid på det sterkeste anbefale grundig prøvekjøring, og dersom behovet for firehjulstrekk er begrunnet i at du bor et sted der det store deler av vinteren er ekstreme vinterforhold, ja da bør du nok heller se i retning av noe annet enn Toyotas små firehjulstrekkere. Ellers hjelper det selvfølgelig med de beste vinterdekka som kan kjøpes for penger, Nokian Hakkapellitta gjør et hav av forskjell vs andre dekk i markedet under seriøse vinterforhold. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger