0

Led markeringslys

spurt 2021-01-21 12:08:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Jeg kjøpte og monterte en ledbar i fronten på min sønn sin Ford Focus. Dette selvsagt for å få mere lys i mørket da vi bor i ett område med lite gatelys. I denne led baren var det også en led stripe eller parklys om du vil. Denne hadde egen tilkobling som vi monterte den på. En kul effekt for en ungdom. Ikke blendene for motgående trafikk eller til sjenanse for noen. Det gikk jo som det måtte gå. Vi ble stoppet av Statens Vegvesen som ga oss en mangellapp på stedet for denne gule stripen. Jeg må si at dette skjønner jeg ingenting av. Se på de nymotens el.bilene som nå kommer på markedet. VW ID3 med tverover gående led i front. Se på Peugeot 2008 som har ganske skarpe vertikale led. Dette er lov. Daglig treffer vi trailere og lastebiler med kanskje opp til 10 tusen metere med led stripe i. Så kommer spørsmålet. Hva er godkjent av dette og hva er ikke? Prøvde å ringe vegvesenet som egentlig ikke hadde noe annet svar enn at det bare var lov med to parkeringslys. Dette stiller seg i rekken av uforståelige regler fra den kanten. Kan du si noe om hva som er lov og ikke?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-21 17:36:48 +0100

Hva som måtte finnes på nye biler som i stor grad blir godkjent på grunnlag av typegodkjenningen fra EU, er likegyldig her: guttungens bil er IKKE levert med denne lysgreia foran, da er det norske kjøretøyforskrifter som skal legges til grunn. Sånn er det bare. Og som det kgl norske Biltilsyn har gjort deg oppmerksom på, der står det at en bil kun skal ha to parkeringslys. Du finner en grei fremstilling av dette HER: https://www.vegvesen.no/trafikkinform...

Og ja, du er ikke den eneste som klør deg i hue over mer eller mindre juletre-prega lysoppsett på nye biler, men dessverre, det er irrelevant i en diskusjon med Biltilsynet omkring en mangellapp. Og ja, man treffer daglig idioter i all slags kjøretøyer, fra "rånebiler" til vogntog, med lys som overhode ikke er godkjent, igjen snakker vi skikkelig julestemning, men vær du sikker, om de havner i en kontroll, får de mangellapp, i noen tilfeller også bot, kjøreforbud og sogar førerkortbeslag. Som fortjent spør du meg, her hvor jeg bor ble denne skjebnen for en guttunge som syntes det var festlig å kjøre med et lysarrangement i frontruta som til alt overmål besto av blinkende blålys! Det hører med til historien at jeg møtte ham hver dag på vei hjem fra jobb, han satt som en apekatt og stirret inn i dette lyset mens han kjørte, et fantastisk syn! Men plutselig var både bilen, guttungen og lyset borte, årsaken sto å lese i herværende lokalavis, Politimester Bastian hadde gjort jobben!

Hvorvidt du får slettet mangellappen ved å disable "parkeringstripa" eller ikke, finner du ut ved å spørre den instansen som du viser bilen hos, det er opp til vedkommende som forestår etterkontrollen å vurdere her. Om jeg skulle tatt en liten spansk en her, ville jeg nok brukt maling i passende farge og rett og slett malt over denne delen for å være sikker, det er jo også bestemmelser som sier noe om hva som er tillatt av reflekser her og der. i det hele tatt, man bør unngå å diskutere for meget med såvel Biltilsynet som verkstedet som foretar etterkontrollen her, man vinner mest på å være alminnelig høflig og eventuelt spørre om råd for å gjøre ting korrekt. Vi er jo engang alle mennesker, vi liker å føle at vi er til nytte, at vi hjelper andre.

Om du får godkjent led-baren som ekstra kurvelys, er a complete different matter, men det bør kunne gå - slik jeg forstår det, er det ikke utsted mangellapp i forhold til dette, da har du formodentlig koblet denne lyskilden etter forskrftene. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for supert svar. Du har nok rett i det du skriver. Mvh KjellB

Kjell51 gravatarbildeKjell51 ( 2021-01-21 19:57:35 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger