0

Trenger jeg motorvarmer?

spurt 2021-01-09 09:02:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

Jeg har akkurat kjøpt meg en bruktbil, en 2017 Toyota C-HR. Den har ikke motorvarmer av noe slag. Salgsansvarlig sa at nyere biler ikke trenger det, i hvertfall ikke her vi bor (har ikke vært under - 10 i vinter). Han sa at skal man ha det blir det kun for egen del, slik at bilen blir varm, men at den egentlig ikke trenger forvarming. Stemmer dette, eller lønner det seg for meg og bilen å ettermontere motorvarmer?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-09 09:33:08 +0200

updated 2021-01-09 09:33:30 +0200

Hei Salgsansvarlig vil jo selge bil og bruker nødvendig skyts for å få til nettopp det altså solgt bilen til deg. Alle biler som har kjølevann og har en fosil forbrenningsmotor vil bare ha fordeler ved å ha motorvarmer da blir alt så meget bedre både for deg og motoren. Om det er nødvendig for å få start på bilen i -10 er en helt annen sak og moderne biler kan nok greit startes helt ned mot -25 - 30 grader om enn de ikke er helt lykkelige. Der kan jo selger ha snev av riktig da det finnes rikelig med historier om startvansker i kulden med biler for 30-40 år siden når man måtte ha med stearinlys for å sette umder og varme opp bunnpannen på en luftkjølt folkevogn med mineral olje for i det hele tatt å få motoren til å gå rundt. Det finnes rikelig med løsninger for ettermontering av motor og kupe varmere der du kan styre de via en app på telefonen din så er vel nesten bare fantasi og økonomi som setter grenser her.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-01-10 11:17:47 +0200

Trampeklapp og terningkast 6 for knallbra svar fra Kamerat K :-) Jeg kan tillegge at jeg for rundt 40 år siden kjørte Laddis i en kuldehøl på østlandet et sted, når gradestokken dunka i bånn rundt minus 40 ble olja naturlig nok forvanda til graut! Løsningen var å ta frem sveiva, egentlig hadde alle Laddiser av firkant-typen sveiv, noen ganger måtte man rett nok borre et ekstra høl i støtfangeren, men alt annet var på plass! Det var så enkelt som å sette inn sveiva, snurre litt på motoren til to av stemplene sto rett før øvre topp-punkt, og tråkke til....aldri bruke håndkraft, tilbakeslag i en sveiv gjør vondt om man er så smart at man bruker håndkraft!

Vel, dagen etter løpte jeg og kjøpte helsyntetisk olje, etter det startet bilen som om det skulle være sommer året rundt! Og ja, Laddisen hadde både sprekt batteri og en startmotor som nok er større enn motoren på unevnelige mikroskopiske elbiler :-)

The Bottom Line er at nei, du har ikke sveiv på en ny Toyota, men du har syntetisk olje, antagelig Castrol Edge eller tilsvarende spesifikasjon. Derved er det som Kamerat K sier, du vil neppe oppleve startproblemer før det blir ordentlig vinter, men som vi vet, heller ikke syntetisk olje smører optimalt før den er gjennomvarm, og kulda gjør veldig mye me resten av motoren. Bortsett fra denne greia med økt komfort og isfrie vinduer på null komma null når motorvarmeren har stått på en liten stund, kan du jo også spandere et "kit" med tidsur, varmelelement for kjølevæska og ikke minst, kupe-varmer! Ja, du kan selvfølgelig også få en "app", men det enkle er ofte det beste, et tidsur gjør nytta fremdeles! Da har du en skikkelig Ole Brum: både varm kupe og passe lunk i motoren! Og ikke bare det: du reduserer med sikkerhet motorslitasjen betraktelig! Du vil også spare drivstoff, i det hele tatt, skikkelig win-win for både deg og miljøet, en kald motor slipper som kjent ut litt av hvert!

Jeg anbefaler "Defa", det gir deg en løsning som nok ikke er den billigste, på den annen side sett legger man seg i selen for å kunne tilby godt tilpassede løsninger for de fleste biler. Slik jeg kjenner Toyota, burde det ikke være for komplisert å montere et "Defa" kit, det vil f.ex din nærmese Mekonomen-sjapp kunne svare på. Der kan du også få et kostnads-estimat. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger