0

Skifte av vegglader

spurt 2021-01-06 10:41:29 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har en 2015 VW eGolf, og skal nå bytte bil til ny Skoda Enyaq. Til eGolfen har jeg en vegglader fra Siemens som ble kjøpt ny med bilen. Anbefaler dere å bytte til ny vegglader da jeg bytter bil? Har vurdert Easee lader, da den er blitt anbefalt av elektriker.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-07 12:33:06 +0100

Dette dreier seg i første rekke om elektriske spesifikasjoner: vil den laderen du har kunne levere det din nye Skoda krever? Dersom du ikke klarer å nøste opp dette selv vha tilgjengelig dokumentasjon, bør Møller Teknisk kunne gi deg et godt svar her. Ta det gjerne på telefon, men sørg for å ha typebetegnelse og eventuelle spesifikasjoner for Siemens-laderen foran deg, gjerne også bilens servicehefte - den siden der bilens utstyr osv er spesifisert grei å ha her.

Elektrikerens anbefaling? Du sier ikke noe om hvorvidt anbefalingen bygger på en vurdering av faktiske spesifikasjoner, eller om det er knyttet til en kjekk kar som øyner mulighet for et salg. Jeg ville defintivt bedt om en begrunnelse, forklart på en for deg forståelig måte. Verre er er det ikke. Jeg tenker at din nye Skoda sannsynligvis kan gulpe unna vesentlig høyere strømstyrke, men det er et åpent spørsmål om du har sikringskurs ut til garasjen som gjør det mulig å utnytte mer en det du får ut av den laderen du har. Noe kynisk sett: om strømtrekket er litt lavere, skjer det ikke annet enn at ladingen går tregere. Batteripakka tar ikke skade av det, tvert i mot, men det kan være irriterende om du har et kjøremønster der det f.ex er lite strøm igjen når du kommer hjem fra jobb, og du gjerne vil bruke bilen igjen etter middag og middagslur. Da kan det ha stor betydning om du bytter til en lader som spruter ut si dobbelt så mye strøm pr tidsenhet.

The Bottom Line er altså om det er forhold ved din nye bil som krever en ny lader, dernest om du har en sikringskurs som gjør det til noe poeng å bytte. Om svaret er ja på det første spørsmålet, er det jo uansett noe du må gjøre. Kan du fortsatt benytte den "gamle" laderen", men har behov for mer "sprut", her en lader som leverer høyere ladestrøm, må du få en vurdering ifht spørsmål to.

Det skal tillegges at et argument som kan tale for å bytte lader, er at den laderen du nevner angivelig skal være (mer eller mindre) intelligent. Dvs styringselektronikk som gjør "alt" for deg, hadde nær sagt at det eneste som ikke står i smørbrødlista er at den "senser" når du er sulten og bestiller en pizza til deg. Dersom økt funksjonalitet av denne sorten er noe du er interessert i, ber du din elektriker om å forklare disse tingene for deg. Om du kjenner den gamle laderen, om den har tilstrekkelig funksjonalitet for dine behov og ellers fungerer greit? Da ville det iallefall sittet langt inne å bytte den ut for meg. Men jeg er er både erke-konservativ og autorisert gjerrigknark, det som passer inn i min garasje er ikke nødvendigvis det du blir mest fornøyd med. Som sagt: undersøk med Møller Teknisk og elektrikeren, vurder forholdene over og ta det derfra. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger