0

Gjelder bakkelys

spurt 2021-01-05 18:41:32 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei jeg har en dacia duster 2018 mod. Det jeg lurer på i vårt mørke land. Hvorfor e det så dårlig bakke lys på nyere biler? Er det mørke veier og det regner så ser du ikke en shit bak når du skal bakke. Jeg har og sitt dette problemet på andre nye biler. Er takknemlig for svar. Hilsen Svein Hansen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-01-05 21:30:45 +0100

Vel, gitt at du rygger på speilene er det som regel helt greit ryggelys på de fleste biler. Jeg opplever at størrelse og utforming av speilene er et større problem enn ryggelyset, men flere biler leveres med speil som kan settes opp med to innstillinger: en som fungerer ved vanlig kjøring, og en som justeres inn automatisk når du legger inn reversen. Det hjelper også godt, da kan du f.ex ha bedre oversikt over et område som ligger nærmere bilen.

Et annet tricks jeg bruker, er å la bilen gå bakover på tomgang mens jeg holder beinet over bremsen. Et lett trykk på bremsepedalen aktiverer bremselysene...vips....så har du plutselig veldig mye mer lys der bak. Ryggekamera er forøvrig også et greit hjelpemiddel: dette er mer lysfølsomt enn dine øyne, og gir deg god oversikt over et relevant område bak bilen. Jeg bruker ryggekameraet omtrent på samme vis som jeg bruker innerspeilet, men fortsatt med hovedvekt på sidespeilene, når jeg rygger. Problemet med for lite lys har jeg sjelden eller aldri, om det skulle være pisseregn og mørkt som i en sekk, uten reflekser eller noe som helst annet på sidene der jeg skal rygge, ja da bruker jeg kompenserende tiltak som dette med bremsepedalen.

Når det er sagt, bilen min har helt greit ryggelys. Men jeg ser problemstillingen, spesielt om du har behov for å sitte med hodet ut døra og rygge på det viset....det er en meget komplisert øvelse uansett om det så måtte være på høylys dag. Løsningen er...speil og kompenserende tiltak. Nå har vel ikke Duster ryggekamera i den norske utgaven, men dette er kurrant å ettermontere, anbefales på det varmeste. Ekstra ryggelys er det også noen som synes er kult, uten at jeg vil klappe i hendene for akkurat det: det blir en svær dunderklump liksom der bak. Ufattelig stygt, men for all del, om man har spesielle behov, f.ex en spesielt vanskelig innkjøring der man må rygge inn, er det absolutt en løsning. Men for alle praktiske hensyn: det "originale" ryggelyset er ofte nok om man bare tar det litt piano og er litt løsningsorientert. Lykke til med rygginga videre!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger