0

Vindusspyler

spurt 2020-12-20 23:05:01 +0200

anonym bruker

Anonym

Vindusspyler på min Saab 9-3 stasjonsvogn 2006 mod Sluttet plutselig å virke. Spyler av lykter og bakluke virker, men ikke fronrutespyler. Hva kan være galt?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-21 15:43:17 +0200

Tja...motor av, tenning på, lukk opp panseret...få noen til å betjene vinduspyleren mens du skjerper ørene omtrent som en jaktbikkje på revejakt og lytter etter lyd fra spylermotoren. Er denne dau, har du minst ttre muligheter: motoren er brent og historie, det er brudd på strømtilførselen, eller en sikring er gått. Det siste er forholdsvis lett å sjekke: ta opp instruksjonsboka og finn ut hva som går på samme sikringskurs. Er det mer som ikke virker, da ville jeg byttet den aktuelle sikringen.

Er det IKKE sikringsbrudd, mål spenningen inn til spylermotoren med et multimeter, eventuelt vha en enkel prøvelampe. Null spenning - feilsøk strømtilførselen.

Sjekke motoren? Tja...om det er strøm inn til spylermotoren, sjekk først at det er kontakt, rikse litt på eventuelle forbindelser. Rensespray for elektronikk, kontaktspray. Hjelper ikke dette, kan man prøve med strøm DIREKTE inn til motoren....men da skal du vite hva du driver med.

Skifte spylermotoren? Sikkert lett å få deler til SAAB for tiden, men aldri si aldri, både en GM-forhandler og f.ex Mekonomomen eller sogar Biltema kan ha en egnet motor. Alternativet er å skifte hele tanken, ikke mulig at nevnte levernadører har noe du kan trykke på plass.

OM ALLE DISSE TINGENE ER JOLLY FINE OG FUNGERER? Slangene fra spylertanken foran, dysene...kan være en mulig feilkilde. Isplugger, rusk og rask som tetter opp....alt er mulig. Trykkluft er den enkle måten å løse opp sånt på, men MED FORSIKTIGHET. Er det dysene, kan man bruke en nål eller tynn ståltråd....men igjen....forsiktighet.

Mange ord her? Vel, det tar maks et kvarter å gå gjennom dette, have no fear! Lykke til! Og har du angst...ta en tur innom en mekaniker med litt julestemning...du skal se det ordner seg på 1-2-3!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger