0

Bil og økonomi

spurt 2020-12-20 20:59:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har en såpass stor og både teknisk og mekanisk skade, som gjør at det blir for kostbart til at jeg ønsker å gjøre noe med det, da bilen begynner å dra på åra og antall kjørte kilometer (over 350 000 km).

Har igjen litt lån på den med heftelse i bilen. Men siden jeg ikke ønsker å gjøre mer med den, ønsker jeg å avregistrere den og avslutte forsikringen på den. Men om jeg gjør dette, vil hele lånet forfalle i helhet eller vil månedlige avdrag komme som vanlig?

Har økonomi til å gjøre dette siden det ikke er lang betalingstid igjen, og heller kjøpe en bruktbil i mellomtiden, siden jeg trenger en bil.

Kanskje ikke rette sted å spørre, men prøver likevel :-)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-21 15:33:34 +0100

Nja...det er definitivt mest ryddig at du som et minimum varsler långiver. Gitt at du har overholdt betalingsforpliktelsene og det er kort gjenstående løpetid, vil det neppe være problematisk. Slik jeg tolker deg, vil du heller ikke hogge bilen, men naturlig nok, det å avslutte forsikringen berører i aller høyeste grad kontraktsforholdet du har med långiver. Om man har eller ikke har rutiner som fanger opp dette, vil variere fra selskap til selskap, om forsikring og finansieringsbiten er hos to selskaper under samme paraply, kan du risikere at det går omtrent et millisekund fra forsikringen er oppsagt til det blinker et varsel på en skjerm et annet sted i bygget. I det hele tatt: uansett hvordan "de andre" måtte være, skal man alltid være åpen og ærlig selv.

Til syvende og sist er det jo så enkelt som at dersom det mot formodning skulle være et "ugreit" finansieringselskap med i bildet her, vil man uansett være tre ganger så "ugreie" om du IKKE, som et minimum, tar en telefon og gjør en avtale som begge parter opplever som grei her. Få gjerne referanse og mailadresse til saksbehandleren du snakker med og send en hyggelig mail etter telefonsamtalen: "....viser til hyggelig telefonsamtale ad ditt og datt...bekrefter herved....,", med vennlig hilsen deg. Alternativt ber du saksbehandler om å bekrefte avtalen pr mail. Igjen, det dreier seg om å være like ryddig overfor sine samarbeidspartnere som man forventer at de skal være overfor deg. Hadde nær sagt: gjør mot andre det du tror de vil gjøre mot deg :-) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-12-20 20:59:02 +0100

Sett: 77 ganger

Sist oppdatert: Dec 21 '20

Antall visninger