0

Lys og lysstyrke på nyere biler

spurt 2020-12-11 09:25:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei!

I disse mørketider har jeg blitt så reingææli’ blendet av lys på nyere biler. For meg så virker det slik at lys er ikke stilt inn på å lyse opp veien framfor, men framover og ut i luften = blende møtende bilister. Har tre spørsmål: 1. blir lysene på nyere sjekket/kontrollert før de blir tatt i bruk, eller er dette opp til eieren av bilen å sjekke opp? 2. blir selve lysstyrken sjekket? 3. har spaken og tilhørende lampe for langlys forsvunnet fra nyere biler?

Takknemlig for svar

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-11 11:10:59 +0200

Ja, jeg har merket meg denne trenden over en årrekke. Det er formodentlig så enkelt som at også nyere biler nok til tider kan ha feiljusterte lys. Ellers har jo ikke riktig alle biler fabrikkmonterte Xenon med høyderegulering...enkelte ELSKER piratpærer, det være seg Xenon eller LED. og det å gidde å justere lysene korrekt? Nada, man justerer så man ser godt sjæl, og gir beng til EU-kontrollen! Ellers har jo pærene generelt blitt bedre og bedre med åra, mer og mer lys, derved blir det mer merkbart for oss andre. Og nei, spaken og ditto lampe for fjernlys er der fremdeles, men som før, sløvheten hos (altfor) mange er også tilstede fremdeles. Sånn er det bare!

Hva det kan komme av, kan man saktens undres over, reinspikka egoisme er nok også en gjenganger her: se bare hvor mange som bare MÅ kjøre med spredere / grøftelys og/eller tåkebaklysene tent, de slår dem pinadø av gammel vane hver gang de setter rumpa inn i bilen! Også her er det tydelige varsellys rett foran nesa på sjåfføren, man må gjøre en ganske så aktiv handling og ditto valg når man slår dem på, man MÅ vite at dette blender noe inni hampen langs veien...som idiotene som kjører med fulle lys og driter å å dimme...de MÅ JO se dette på skilter langs veien....andre biler....osv osv...! Hadde jeg vært UP-sjef, skulle feil lysbruk stått høyt på lista over prioriterte oppgaver! Dessverre er jeg IKKE sjef for UP!

Min "medisin" er at jeg har fode lys sjæl, gode nok til iallefall å gjøre et forsøk på å vekke de sovende blant oss. På min bil har jeg forøvrig adaptive lys som passer nær og fjernlys sjæl. det fungerer fortreffelig, har attpå til en del opsjoner for hvordan det skal fungere...anbefales på det varmest...og nei...det blender IKKE...har dobbelt og trippelsjekka! Dette er VAG sin versjon, hvordan andre sine varianter over temaet fungerer, vil jeg ikke si noe bastant om. Men bla noe så enkelt som å sette responstiden til "rask" gjør at nedblendingen skjer på lengre avstand og lynkjapt. En klar fordel for andre tenker nå jeg...og nærlyset lyser opp der det skal i full bredde likevel. Når man tilpasser farten etter forholdene, er det helt problemfritt....jeg trenger IKKE på død og liv sette opp lyset sånn at jeg har fulltlys like inn til det puntet der jeg ser refleksen i det hvite i ansiktet på føreren i møtende bil slik mane legger opp til :-)

The Bottom Line er at enighet er en fryd!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar