0

Bil for familie på 6?

spurt 2020-12-09 10:15:08 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny. Vi er ein famile på 4, til sommeren får vi tvillinger og blir 6. Dei to eldste barna er 2 og 4år til sommeren.

Da trenger vi ny stor bil med plass til alle + bagasje for når en skal på fjellet om vinteren osv. Vi ønsker å finne ein brukt bil, helst under 200 000 kr.

Etter litt reserch ser det ut til at VW Caravelle, er det beste alternativet, muligens Mercedes Vito, men folk har bedt meg styre unna Vito pga av mye problemer med dei.

Har du noen anbefalinger? Andre modeller? Ting å se etter ved kjøp av brukt Caravelle?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-11 10:49:06 +0100

Ja, med et budsjett på 200.000 blir det raskt en bil som har noen år og/eller noen hundre tusen kilometer på nakken, da er det iallefall en ting som er sikkert: å sjekke aktuelle objekter så godt som mulig og litt til! Sjekklister finner du både hos naf og mange andre, en del av dette er grundig prøvekjøring. Om du føler deg uttrygg, få gjerne med deg en god venn som kan det du ikke kan. Står bilen hos forhandler, er tilstandsrapport obligatorisk, fortrinnsvis en som sier mer enn tippetegn-kryss. Om slik rapport ikke foreligger, ville jeg ikke vært redd for å be om f.ex en NAF-test FØR jeg signerte kjøpekontrakten, gitt at jeg fant et spesielt interessant objekt. Ved privat kjøp kan man eventuelt strekke seg litt og f.ex splitte kostnaden for testen. Med en prislapp rundt de 200' er det tross alt en del penger for de fleste av oss, Derfor er det lurt med en sjekkliste der man krøsser av, tilstandsrapport og servicehistorikk mv er blant det viktigste. Generelt er forøvrig bilens faktiske stand og antall år på veien ting jeg har mer fokus på enn kilometertelleren. Det sistnevnte er bare et tall, verdt å ha i bakhodet at det ikke tar mange sekunder å endre dette tallet om man har en pc og en duppeditt.....derav fokus på de to førstnevnte forholdene. Dessuten: mye småkjøring = kort kjørelengde men desto mer slitasje på en bil. En ex-taxi med tre år på veien og 3-500.000 på kilometertelleren kan meget vel vise seg å være et mye bedre kjøp enn en 10 år gammel bil med 100.000 på telleren. Derav: grundig sjekk av bilen man har foran seg er alfa og omega. Ser man f.ex antydning til kritisk rust....er det ofte toppen av isfjellet. Da går man videre, det er ikke rasjonering på gode bruktbiler i markedet!

Hva som er mest spennende å eie av Caravelle eller Vito, er et åpent spørsmål. Mhp Caravelle er 2.5 TDI klart det beste motoralternativet, 2.0 TDI lever et vesentlig hardere liv under panseret enn 2.5 TDI når du fyller opp bilen med hele barneflokken og alt pikk og pakk. Mhp Vito er det jo en feiende flott bil, men evig eies kun et dårlig rykte, ja, den har blitt bedre med åra, men en god venn som hadde en sånn som bobil, hadde betydelige reparasjonskostnader på den korte tiden han eide bilen. Mekomen der han bodde skaffet både deler og gjorde godt arbe' til grei pris, for all del.

Jeg ville vel likevel valgt Caravelle her, ikke minst fordi det er en av de bilene jeg har kjørt gjennom en årrekke som tjenestebil. Ingen nevneverdige problemer whatsoever, men jeg må på det sterkeste anbefale å glemme "longlife" service: legg heller en serviceplan med din verkstedsforbindelse med service hver 15.000, oljeskift med filterbytte ved dette intervallet bidrar til å sikre et langt og problemfritt liv for motoren, maks 20.000 ved ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger