0

Bruktbil til ca 100k

spurt 2020-12-08 22:05:05 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg er på utkikk etter en ny bil til under 100k. Vil gjerne ha en bil som er kul og har litt sjel! Samtidig er det fint om jeg ikke må bekymre meg for om den starter hver morgen. Jeg kjører en del lengre turer til jobb og en del turer Oslo-Vestlandet gjennom året samt vanlig hverdagskjøring. Har ikke det største behovet for plass men hadde vært ålreit å ha mulighet for å ha med et par kompiser på hyttetur etc. Tenkte mest i retningen stasjon/kompakt. Har du noen anbefalinger? Har sett på Mini Clubman og Alfa 159 sportwagon. Mini kan fåes fra 2009-2012 modell under 100k og under 150k km (noen under 100k også). Alfa tenker jeg 2010 modell med så lav km stand som mulig (de fleste ligger minst på 130k km). Begge har 1,6 l diesel med 110-120 hester. Har du noen gode råd annet enn naf-test og grundig undersøkelse før kjøp? Noen spesielle ting som bør sjekkes for disse bilene og evt om det er noen andre modeller du tenker kan være aktuelle? Som nevnt vil jeg helst ha noe som er kult, gøy å kjøre og som har litt sjel :) Drømmen er å finne en bil som jeg kan kjøre med et smil i en 5 års tid.

Håper du har noen gode råd :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-10 05:46:43 +0100

Hei Er nok ikke alltid kul bil med sjel samtidig er de mest driftsikre så det med ja takk begge deler må du nok lete en stund etter. Når du sier 5 år med et smil om munnen regner jeg med at du håper på 5 år med problemfritt bilhold. Ja Mini clubmann er kul den og med Bmw sin hånd over kvalitet sikring så er det nok den jeg ville valgt men på den annen side er det et ordtak i bilverdenen om at man minst en gang i livet bør eie en Alfa så er jo et valg du selv må ta her og helt enig med deg smør og brød biler kan andre kjøpe som ikke bryr seg et fnugg om bil. Velger du Alfa så sjekk både en og flere ganger for rust og aller helst i traversene da stålmarkene ser ut til å elske Italiensk stål. Velger du Mini så se til at oljeskift er fulgt da turbo ofte er en gjenganger på 1,6 liter diesel motoren.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-12-11 10:56:28 +0100

Ja, med dette budsjettet ville jeg når som helst anbefalt mini fremfor Alfa. Alfa krever sin eier, det er og blir litt fullblodshest over Alfa, man må være entusiast, man må ikke være redd for å bruke tid og ressurser på å holde "hesten" i godlynne. Ellers ville jeg vel tenkt mer i retning av en helt ordinær, kjedelig bil med et så trangt budsjett: som vi vet....det koster å være kar....og jo mer "spennende" bilen er, jo mer spenning får du med kostnadene til drift og vedlikehold også. Sånn er det bare. kompisene som sitter og heier for ditt eller datt blir IKKE med på spleiselaget når ting og tang går i støkker! Ja, Mini har sine sider, på godt og vondt, men det er en mye greiere bil å eie enn en tilårskommen italiensk fullblodshest. Ellers ligger det i kortene at uansett hvilken bil du ender opp med: sørg for jevnlig service, der oljeskift og filterbytte må stå øverst på lista! Aldri oversitte intervallet her!!!! Pass på bilen og bilen passer på deg! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2020-12-08 22:05:05 +0100

Sett: 126 ganger

Sist oppdatert: Dec 11 '20

Antall visninger