0

Jeg har plutselig fått kast i bremseskivene - hva nå?

spurt 2020-12-07 20:23:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Jeg kjøpte en BMW x1 2010-modell for under to uker siden - da hadde den kjempegode bremser og jeg tenkte spesielt over at det ikke var noe kast i bremsene (vibrasjon i rattet) da jeg har kjent dette tidligere og var spesielt obs på det. Tidligere eier sa også at bremseskivene nettopp var byttet. Siden det har jeg kjørt med relativt tung henger 4 ganger, og etter jeg koblet av hengeren den siste gangen merket jeg med en gang at det nå var noe vibrasjon i rattet. Dette er ganske ille i høy fart + brems. Hvordan er det mulig at jeg har kjørt på den kast i bremsene bare ved å kjøre henger? Hvordan unngår jeg dette til neste gang jeg skal kjøre henger? Er det farlig å kjøre med kast i bremsene, hvor fort må jeg fikse dette? Og hva må byttes, kun bremseskiver eller klosser også?

Setter pris på svar.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-12-10 05:17:48 +0100

Hei Litt kast i skivene er ikke trafikkfarlig og går som regel hreit igjennom en Eu kontroll men er svært irriterende. Kast i skiver kan komme av endel ting som manglende oppsmøring, stempel går tregt eller slakk i glidestempler. Andre ting er at hvis skivene er varme og blir utsatt for vannsprut på en litt uheldig måte så kan de slå seg og som ikke det var nok kan avleiring fra tvilsomme klosser legge seg ujevnt rund skiven og etterhvert føre til kast noe som ikke er uvanlig når bilen står noen dager i fuktig vær uten å bli brukt. Kvaliteten på skivene spiller jo også inn her så hvi han du kjøpte bilen av har kvittering kan det være du kan reklamere på de der de ble kjøpt. Nei det skal ikke være slik at bremseskivene slår seg fordi om du bruker henger og det med klosser så er det ikke sånn at det er lovpålagt å bytte de hvis de er ok men vi gjør som oftest det fordi kostnaden på klossene er liten i forhold til nye skiver. Normalt er det bare en av skivene som har slått seg så du kan jo ta en tur på Biltema og se om de har skive til din bil da de selger 1 stk hvis det er det du trenger mens hos andre har du ikke noe valg og må kjøpe begge 2 uansett om de oppgir stk pris ?. Bmw har alltid vært sære ang å smøre opp bremsene en gang i året da unngår man som regel problemer.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger