0

Kjøpte bruktbil av privatperson for 4 mnd siden, Girkasse havari

spurt 2020-11-25 12:25:27 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, kjøpte bruktbil med lav km stand for 4 mnd siden, betalte 130.000 for en 2013 qashqai automat bensin bil, som hadde gått 25.000km, alle servicer fulgt og generelt bra stand (trodde vi)

For noen dager siden merket jeg en ulyd i motoren, etter en verkstedtime fikk jeg svar om at det er noe feil med CVT girkasse, som merkeverksted ikke kan reparere, i tillegg fant de spon i oljen som de mente kom fra oljekjøler. muligens kan den leveres inn til et spesial verksted, men de tvilte på at det fantes mange i Norge som kunne overhale,

Prisen de kom tilbake med for reparasjon av alt dette kom på litt i overkant av 103.500kr.

Har jeg noen rettigheter når det kommer til heving av salget eller om det går på noen "feak" feil som ikke skal skje med en såppas lite brukt bil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-25 14:43:10 +0200

updated 2020-11-25 18:27:34 +0200

Hm mulig du stokker om litt på ting her, er nok spon i kjøler som kommer fra girkassen. Ellers er det ikke helt umulig at det er utvidet garanti på en serie av disse kassene produsert til disse bilene som kan gi problemer du snakker om her. Mulig du må gjøre litt egen undersøkelse her og kanskje til og med sende mail til teknisk avdeling hos Nissan i Japan og du skal ikke ta for gitt at verken forhandler eller importør i Norge er særlig til hjelp her. Uansett er prisen du har fått på bytte av kasse helt urealistis så alternativer er nok eneste vei å gå her rundt 40000 kr ville være en mer naturlig pris så ta en tur til et verksted som spesialiserer seg på automatkasser og få en utalelse. Ang heving av kjøp så blir det bevisførselen som blir vanskelig, var det slik at feilen allerede var der ved kjøp eller har den oppstått etter kjøp? men husk at det er skjulte feil og mangler forbrukerlovene skal gjelde for eller fks at forrige eier har eller burde vist om feilen men unlatt å opplyse om den. Er du medlem av Naf får du gratisk juridisk bistand og kan iallefall legge frem saken din så får du en profesjonell utalelse om videre vei her. Husk service historikk kan være til god hjelp kanskje er det slik at forrige eier har klaget ang girkassen til verksted og at det er dokumentert hos dem og at eier på det grunnlaget har valgt å selge bilen og utelatt å informere om dette da har du plutselig en god sak. Lykke til

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar