0

Bruktkjøp Toyota Rav4

spurt 2020-11-20 11:32:12 +0200

anonym bruker

Anonym

Hva mener du om bruktbilkjøp av Toyota Rav4 som småbarnsfamiliebil?

-Lavt budsjett +- 50 000,- -Kilometerstand +- 200 000,-

Krav fra bilfører: -Automat ( Ser de fleste modellene på nett er 2,0 Bensin)

Mvh nybakt familiefar/student

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-22 15:54:07 +0200

Nja....det finnes iallefall et par håndfuller med biler å velge i, og jeg antar at det er en grunn til at du ønsker deg firehjulstrekk. Bensinmotoren er heller ikke det dummeste valget her, dieselmotorene fra denne epoken hos Toyota har hatt tendenser til å gi mer spenning enn eierne har ønsket seg. Men ordene "student" og "lavt budsjett" tilsier at grundig sjekk og ditto prøvekjøring er obligatorisk, du finner sjekklister på Motors nettsider. Ellers bør du justere forventningene litt om du velger akkurat denne bilen i den tro at det er en "god vinterbil", det er i aller høyeste grad en sannhet med modifikasjoner. Men for alle praktiske hensyn, det er en grei bil som gjør det meste på en nogenlunde trygg og god måte. Med begrenset budsjett bør du også påse at det ikke er noen "stor service" rett rundt hjørnet før kjøp, du bør påse at begge settene med dekk holder sånn nogenlunde mål iallefall et år eller to, og ikke minst: også Toyota ruster...når du skal ha en bil med merkelappen "SUV" går prisen automatisk litt høyere opp enn den burde. Derved ender du lett med en bil med ganske mange år på veien...dvs legio muligheter for kritisk rust!

I ditt sted ville jeg heller tenkt i retning av en vanlig personbil, f.ex Corolla eller Avensis. Du kan også se hen til andre merker, Skoda, Ford, sogar Opel eller Peugeot, alle disse alternativene gir deg mye bil for pengene, i den forstand at du får en vesentlig nyere bil med kortere kjørelengde for ditt budsjett. Mhp Skoda er det en ting å være ops på: unngå 1.2 hhv 1.4 TSI fra før 2013....velg heller TDI eller en større benziner. Mhp Ford er Mondeo et godt valg, mye bil for OK pris. Opel og Peugot har en "fordel": Norge er et lite marked for begge, det gjør noe med prisene. Men igjen: det dreier seg om å unngå merkelappen "SUV", ellers er grundig sjekk er viktig, ikke minst når man handler billigbil og ikke har råd til å kjøpe "feil" bil! Automatigir finnes forøvrig over hele fjæla, men det begrenser naturlig nok antallet aktuelle biler i markedet noe. Ellers er du sikkert ops på fordeler og ulemper med bensin vs diesel, hint driftsøkonomi. Kjøremønsteret er alfa og omega for å gjøre rett valg her, og ellers: unngå Toyotas dieselmotorer, spesielt i første del av 2000-tallet. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-22 15:55:52 +0200

Bare et eksempel på hva du kan få av Skoda...: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Lett å velge om du skal velge mellom denne og en si typisk 5 år eldre RAV spør du meg...men smaken er som baken.....og ja...jeg vet at akkurat denne bilen ikke har automat :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger