0

Kjente feil og mangler på brukt XC90

spurt 2020-11-18 15:35:59 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Vi trenger en ny bruktbil og har følgende liste over ønsker/krav: 4wd, 7 seter (hvorav mulighet til å legge ned det ene bakerst pga hund), god fremkommelighet, sikker pga barn og hund og ja i det hele tatt en bil man kan stole på i mange kilometer. Vi har sett på XC90, og da fra 150.000-170.000 km og oppover for å komme på et noenlunde fornuftig prisnivå. Hvilke kjente feil og mangler har XC90 og er det eventuelt andre store biler du kan anbefale i den størrelsen som også har et noenlunde fornuftig prisnivå som varer mange kilometer til?

Mvh Jørgen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-19 18:15:11 +0200

Det finnes flere utfyllende svar på disse spørsmålene her, XC90 er en populær bil, dog med mange spennende problemstillinger, spesielt på de første produdusjonserie. Søk på svarene her, ta gjerne også et google-søk. Generelt sett er det imidlertid sånn at jo nyere, jo bedre, og det lønner seg helt klart å legge litt ekstra tid å finne et godt eksemplar. Grundig sjekk av historikk osv hører med.

Ellers gjelder det samme som alltid ellers: pass på bilen og den passer på deg. Det er det som gjør at mange kan kjøre år ut og år inn med XC90, mens de som ikke gjør akkurat det...er mindre heldige. Ellers tenker jeg jo at Skoda Kodiaq ville ligget nærmere mitt hjerte her, koster rett nok litt mer, men helt klart en bil som tilbyr det samme og gir deg minst 500' kilometer uten nevneverdige problemer....igjen forutsatt et normalt godt vedlikeholdsregime, jevnlig understellsbehandling og ikke minst, en fornuftig kjørestil. En vel så god bil som XC90 om man ser på de store trekkene. Og, noe kynisk sett, du får mer og nyere bil pr krone enn om du velger XC90. Og ser du i retning av noe annet enn SUV: både Ford S-Max og VW Sharan (i siste modell) er knallgode alternativer. Ja, det er sikkert noen som har et reellt behov for SUV, men har du et vanlig kjøremønster uten de store utskeielelsene som hytte på fjellet med en ubrøyta vei de siste 20 kilometerne, ja da bør du vurdere en vanlig "gatebil" med de fordeler dette innebærer.

The Bottom Line er at Skoda Kodiaq er et alternativ som kan vurderes om du er låst til SUV, mens Ford S-Max nok kan trekke det lengste strået vs Sharan hvis bikkja er så stor at du må legge ned bakerste seterad for å få med bikkja :-) Her ser jeg jo formelig en St Bernard eller Grand Danois! Men bikkja skal selvfølelig ha det godt, jeg reserverte selv halve bagasjerommet til vår f.d beagle, egen seng, god sitteplass og hele gullrekka, alt for bikkja! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger