0

hei spørsmål om innbytte

spurt 2020-11-09 16:38:35 +0100

anonym bruker

Anonym

hei tok bilen i innbytte hos en forhandler for et par uker siden og fikke en ny bil. etter et par uker starter fohandler og kreve at jeg skal betale reprasjoner på min gammle bil. i tilegg har det nå kommet opp at de vill holde igjen min granti på min eldre bil. hvordan skal jeg gå frem her. de tok foresten ikke takst av bilen da jeg hadde den på service og den feilen som forhandleren har funnet sa de ikke noe om på servicen

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-09 18:59:54 +0100

Du stokker ord og bokstaver bittelitt, men jeg tolker deg dithen at du har levert din bil i innbytte hos en forhandler, og kjøpt en ny bil. Er handelen opp og avgjort....fortrinnsvis med en alminnelig skriftlig kontrakt uten helt spesielle og uvanlige forbehold....ja da har forhandler gitt deg et tilbud på din gamle bil...dette har du akseptert. Mao er innbytteprisen akseptert av begge parter, og man må kunne forvente at en forhandler faktisk tar seg tid til å undersøke bilen før han gir en pris, Da legger jeg til grunn at du ikke har forsøkt å skjule feil eller på annen måte forledet forhandler.

Ja, du har en opplysningsplikt, men dersom du ikke med rimelighet kan ha hatt kjennskap til feilene, ja da ville jeg stått beinhardt på at opplysningsplikten er oppfyllt. At forhandler, som jo er den proffesjonelle parten her, ikke har funnet feilene, kan ikke du lastes for. Dette ville jeg gjort forhandler oppmerksom på, gjerne skriftlig, og tatt det derfra. Ha ellers klart for deg at det i slike situasjoner er viktig å være ærlig og korrekt selv, for det tilfelle at saken går videre til forliksrådet.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-09 20:34:25 +0100

Hei Vet ikke helt hvilken reprasjon dette dreier seg om da du av en eller annen grunn ikke nevner dette, er det et tilitsforhold dette har dreid seg om så er det mulig han kan ha rett, har du fks reparert eksosen din med colaboks og ståltråd og du ikke har nevnt det så kan man jo si at tilitsforholdet er brutt. Tror nok kanskje selgeren ikke ville kontaktet deg hvis han ikke mente at han hadde en god sak. Er ordlyden i kontrakten at innbyttepris er i henhold til opplysninger gitt av kjøper sliter du nok litt her.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-10 07:57:51 +0100

Kamerat K har som vanlig mange god poeng :-) Men som også han er inne på, det er en grunnleggende forutsetning at du har opptrådt ærlig og korrekt selv, altså at du IKKE har tatt en liten spansk en og glemt å fortelle om colabokser, ståltråd og kanhende tyggegummi og andre morosame reparasjoner. Da sliter du uansett ordlyd i kontrakten. Men som du sikkert forstår, det er nyanser her, og er det en normal handel, der begge parter har gjort sitt, og handelen er opp og avgjort med en standard kjøpekontrakt uten spesielle forbehold, er det i utgangspunktet litt som en hestehandel i gamle dager: om det er en skjult feil du med rimelighet ikke kan ha visst no om, er det en grei sak for din del. Om du derimot har skjult feilen, beveger du deg inn i grumsete farvann, bør du gå i dialog med selger og finne ut hvor skoen egentlig trykker før du eventuelt søker råd hos NAF, forbrukerrådet eller et "fritt rettsråd" hos advokat som kan disse tingene...hint...en av NAF sine juridiske samarbeidspartnere. Det får du normalt sett oppgitt også om du ikke er medlem, men et NB, ha alltid en hyggelig og positiv tone overfor såvel forhandler som andre du måtte ringe til!

Når det gjelder formuleringene i kontrakten, aner det meg at du kan ha et problem med å fortolke dem. Generelt er det imidlertid sånn at en proffesjonell part verken kan ta fra deg reklamasjonsretten på den bilen du har kjøpt, eller skyve ansvaret for å kontrollere den bilen han kjøper fra deg over på deg. Sånn er det bare, men igjen: det forutsetter at begge parter opptrer på den måten man må kunne forvente, altså nogenlunde ærlig og redelig. Ja, kravene til en proffesjonell part er normalt sett strengere, men det er ikke det samme som at det er "fritt frem" for kreative metoder for kundene. Det er i korthet hva dette dreier seg om. Hvordan dette er i ditt konkrete tilfelle, er det selvfølgelig vanskelig å si noe om ut fra dine ytterst sparsomme opplysninger, der er du selv eksperten. Finnn frem kontrakten og skriv eventuelt ned et kortfattet sammendrag av saksforløpet før du eventuelt tar saken opp med selger hhv aandre instanser om det skulle bli nødvendig. Lykke til....og igjen..prøv å holde en hyggelig og positiv dialog!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-11-10 09:01:30 +0100

Ja Norulf nærmer seg noe vesentlig her, de fleste nettopp for å unngå å høre mere om den gamle bilen sin etter at de har satt den fra seg hos forhandler der de bytter inn den gamle går jo med på nesten hva som helst av skamprising av innbyttebilen sin da det siste de ønsker er å ha noe bry med den fra ny eier i et privat salg. En profesjonell aktør i bransjen ville tatt en grundig kontroll(takst) av bilen og tidligere eier ville aldri hørt mere om den men som Norulf sier du gir svært sparsomme opplysninger så er jo helt umulig å tolke avtalen eller ordlyd i en eventuell kontrakt med selgeren. Var avtalen kanskje at han skulle selge den i kommisjon eller som nevnt tidligere at prisen baserer seg på opplysninger gitt av eier så kan det lett være at du ikke har tatt deg tid til å lese det med liten skrift og er det slik så tror jeg ikke du har noe å hente hverken hos Naf eller hos en overbetalt advokat noen saker kan man bare ikke vinne frem med. Dialog med selger er nok enkleste vei å gå her. Men må jo si at hvis de bruker virkemiddel med at garanti for den nye bilen du har kjøpt faller bort så er det noe som sier meg at det ikke er en bagatell dette dreier seg om.

Ps: Hvis inleggs forfatter har tid så ønsker jeg å høre mye mere om den saken :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger