0

Er Imiev en smart førstebil som 18åring?

spurt 2020-11-06 14:43:33 +0100

Hei. Har tenkt litt i det siste på å kjøpe en brukt imiev som min første bil. Hvordan er den, holder den seg godt etter snart 10år? Er det noe spesifikt på denne modellen man burde se etter når man kjøper brukt? Jeg er 18 år, men har gode forsikringsvilkår. I følge gjensidige sin forsikringskalkulator koster denne omtrent 6000 å forsikre. I tillegg bor jeg i Trondheim som betyr gratis bom, enn så lenge.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-06 18:51:12 +0100

Vel, først og fremst er dette en billig bil, som har ramla som et blylodd både når det gjelder nypris og bruktpris, de to henger gjerne sammen. Alderen tilsier også at det er grunn til å være skeptisk til hvor mye restkapasitet batteriene faktisk har, å kjøpe denne uten en batteritest vil være et tildels ekstremt sjansespill. Det er på ingen måte gitt at denne bilen har spesielt mye "restverdi" igjen, det bør gjenspeiles i prisen. Og nei, det er ikke sånn at bilen er "jolly fine" fordi den f.ex knapt nok er kjørt 20.000 km, batteripakker er kjekke sånn....i tillegg til at de degraderes som følge av antall ladesykluser, reduseres kapasiteten også over tid....mao er batteriene gjenstand for elding.

Og batteripakka koster normalt sett like mye som bilen. Ja, det finnes kondemnerte biler og brukte batteripakker i markedet, men om budsjettet ditt er magert, bør du heller vente til du har mulighet til å kjøpe en nyere bil....denne bilen bør du IKKE kjøpe uten en batteritest som gjenspeiler minimum 80 % restkapasitet på batteripakka og en pris som er så lav at du ikke kjenner det noe sted om du må kjøre bilen til hoggern' om si et års tid. Hadde nær sagt, ta heller en titusenlapp og kjøp deg en elsykkel, og bruk kollektivtransport i vinterhalvåret! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger