0

Elektronisk justerbare støtdempere

spurt 2020-11-05 08:14:04 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei! Har en VW Tiguan 2009-modell der jeg må bytte støtdemperne bak for å få bilen EU-godkjent. Bilen har elektronisk justerbare støtdempere. Men - disse støtdemperne er umulig å få tak i! Har kontaktet Kundeservice hos Møller men de sier bare at de ikke kan hjelpe med noe her. De har visstnok ikke plikt til å ha reservedeler til biler over 10 år. I praksis betyr jo det at bilen er verdiløs! De sier også at fabrikken ikke godkjenner noen form for ombygging som å bytte til 'vanlige' støtdempere. Mener du at jeg trenger en slik godkjenning for å bytte til 'vanlige' støtdempere? Hilsen Tage

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-11-05 09:34:36 +0100

Slik jeg forstår det, snakker du om adaptivt understell. Nei, det er på ingen måte enkelt å konvertere til konsenvsjonelle dempere her, en av grunnene er sensorene og leamikken som gjør demperne "elektronisk justerbare". Helt sikkert mulig, men mye kav og vanskelig å realisere i Norge.

At Møller ikke evner å levere her, har jeg mine meninger om, men det løser ikke det grunnleggende problemet. I ditt sted ville jeg først sjekket med norske tredjepartsleverandører, som bildeler.no, dernest ville jeg sett ut av landet, det være seg til Sverige eller Tyskland. Du må ha vognkortet foran deg når du ringer eller sender en mail, gjerne også delenummer for de aktuelle demperne. Du kan også søke søke på aktuelle nettbutikker, få gjerne tips om gode leverandører på et VW-forum, og ta det derfra. Et NB: Betal litt ekstra for frakt, da slipper dilldall med fortolling, som oftest er også gebyrene og servicen bedre enn hos Posten Norge. Jeg har brukt DHL i flere sammenhenger, det fungerer som en drøm her hvor jeg bor.

The Bottom Line er at det er mange Volkebokser der ute med adaptivt understell, jeg kan ikke se for meg at det skulle være noe større problem å få deler til volumselgeren Tiguan enn f.ex Touareg her. Dask på lanken til Møller, ellers må jeg medgi at jeg valgte konvensjonelt understell på min VW når jeg handlet bil sist....det enkle er ofte det beste her! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger