0

Jeg ser på en audi a6 2010 modell med 2.0 tdi 170 hk som er tatt inn fra sverige hvor den har gått noen få mil som demostrasjonsbil - vet du om det st

spurt 2010-05-16 10:34:13 +0200

Hei Benny!Jeg ser på en Audi A6 2010 modell med 2.0 TDI 170 HK som er tatt inn fra Sverige hvor den har gått noen få mil som demostrasjonsbil - vet du om det stemmer at enn bare får 2 års nybilgaranti på biler som er tatt inn fra Sverige - og bør dette være noe problem på disse nye bilene?Videre lurer jeg på: bilen har litt kipe "sko" så jeg vil nok bytte litt dekk og felg - Sharif har jo uslåelige priser, bør det være noe i veien for å montere på bilen andre dekk og felger som ikke kjøpes gjennom Audi?Takk for svar!MvhMurken

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-06-02 14:38:21 +0200

Hei Murken.

Fin bil, dette! Når det gjelder nybilgaranti, er det garantibestemmelsene i landet bilen ble solgt ny i som gjelder. I ditt tilfelle altså den svenske garantien som er på to år, mens vi her i Norge har tre år.

Vel så viktig i praksis er nok den norske regelen om fem års reklamasjonsrett. Enkelt sagt gjelder dette på deler som ikke er slitedeler og som er ment å skulle være i mer enn fem år. Denne reklamasjonsretten gjelder ikke på bruktimporterte biler og det kan i praksis bety at du må ta regningen selv - mens importøren ville dekket det hvis det var en norsksolgt bil.

Dette vil nok også påvirke verditapet, i alle fall så lenge du skal selge bilen innenfor de fem første "leveårene".

Når det gjelder dekk og felger står du selvfølgelig helt fritt til å kjøpe hvor som helst. Alle seriøse dekkforhandlere skal kunne fortelle deg hva som er tillatt å bruke på din bil. Generelt er det nok smart å bruke litt penger på dette. Jeg har selv vært borti veldig billige felger som nærmest gikk i oppløsning når de møtte en fortauskant. Både på felger og dekk er det smart å holde seg til kjente merker. Lykke til med bilen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar