0

Må oljen skiftes hvert år

spurt 2020-10-27 11:28:45 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg har en golf gte som siden service i oktober 2019 er kjørt 2550 km nesten utelukkende på el. Jeg har kjørt 3358 km siden jeg sist fylte bensin og har i det tidsrommet brukt 16 liter bensin ifølge kjørecomputer. Synes det er veldig unødvendig med nytt oljeskift da.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-27 13:19:03 +0100

Hei For å si det sånn er bilen under garanti så følger man service anbefalingene inkludert oljeskift. Etter dette kan du jo gjøre hva du vil men blir trolig endel spørsmål fra potensielle kjøpere når du en gang skal bytte den og kan foringe verdien på bilen. Jeg ville nok gjort det de første årene mens bilen fremdeles er endel verdt.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2020-10-27 16:33:31 +0100

Fort gjort å glemme, men olje er hygroskopisk....dvs at den tar opp vann over tid. Når vi bor i et land med betydelige temperaturvariasjoner i løpet av døgnet, og attpå til ofte har høy luftfuktighet, oppstår det uvegerlig kondens, også i motoren på den feiende flotte Golfen din. At motoren starter sporadisk, innebærer også at en betydelig del av kjøringen vil være med kald motor. Også det har konsekvenser. Noe kynisk sett: oljeskift er definitivt ikke det man bør spare på, i særdeleshet ikke i garantiperioden! Det kan bokstavelig talt straffe seg knallhardt! Ja, det er rådyrt å skifte olje og filter på merkeverksted, men det er jo ikke verre enn å finne et uavhengig, autorisert verksted og ta servicen der. Stemplelet derfra er like mye verdt ifht garanti som merkeverkstedets stempel, på et punkt nær: det man kaller "rustgaranti" krever at merkeverkstedet "inspiserer" bilen.

Vi har både Golf og Beetle hjemme, Golfen har 30.000+ intervaller, men jeg bestiller konsekvent oljeskift med filterbytte hver 15.000 km, maks 20.000 ved mye langkjøring....dels pga kondensproblematikken, dels av den enkle grunn at dritten som samler seg opp i olja kun har EN vei ut av motoren: via tappepluggen....og selvfølgelig....filterbyttet. Igjen, oljeskift er IKKE det man sparer på, og når literprisen på olje av rett sort (alltid rett spesifikasjon, aldri "prøve" olje fra Biltema eller andre Mikke-Mus oljer) er opp til en fjerdedel av prisen ved merkeverkstedet, er det ikke noe problem å være bedre føre var! Mhp rustgarantien er jeg av den oppfatning at det er bedre å unngå rust enn å stole på "rustgarantien". Du skjønner hvorfor om du finleser vilkårene, og kaster et raskt blikk under bilen din...."rustbeskyttelsen" fra fabrikk på europeiske biler holder ikke mål for norske vinterforhold og det fantastiske norske vintervedlikeholdet langs veiene! Jeg tenker da på salt i ufattelige mengder, i Oslo-gryta f.ex kan du formelig høre at stålmarken raper!

Og som vi vet.....rustproblematikken reduseres betraktelig med understellsbehandling hos en velrenommert aktør og jevnlig etterbehandling, typisk annethvert-tredjehvert pr.

Når garantitiden er ute, ville jeg i ditt sted lagt meg på oljeskift hver 15.000 kjørte kilometer evnt en gang årlig, uavhengig av om det er så og så mye elektrisk eller ditt og datt. Du kjører neppe i rent elektrisk modus, det fornuftigste er å kjøre bilen i hybridmodus. Da starter motoren innimellom, ikke minst i de 6-8 månedene i året der du gjerne vil slippe å kjøre med votter og skjerf!

Ja, både service og understellsbehandling og alt annet man gjør for å passe på bilen koster penger, men som jeg alltid sier, pass på bilen og den passer på deg! Kostnadene til denne biten er så alikvel bare en pølse i slaktetia, sjekk andre kostnader ved å eie bil og bli overrasket! Sjekk gjerne også hva det koster med et motorhavari som kan bli konsekvensen av å slarve med oljeskift, og ta et ord med et verksted om hva det koster å sveise bittelitt rust ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger