0

Fastbrent glødeplugg A160 CDI

spurt 2020-10-19 12:43:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Vi har hatt vår 2009 MB 160CDI på service hos BOS på Gjøvik. Ved bytte av glødeplugg har de en av disse knukket. Vi får da beskjed om at dette koster min. 35.000 å reparere da dette innbefatter at denne må bores ut fra unnersiden.

Greit at det er en omfattende jobb, men jeg finner det litt underlig at BOS som merkeverksted bare leser denne kosten over på kunde så lenge det er de som har gjort dette.

Jeg kjenner til at man kan kjøpe vertøy som brukes ved slike tilfeller som gjør at pluggen ikke ryker når den sitter fast. Det verktøyet hadde ikke BOS...

Utbedrin ble foretatt med en gang glødelampe lyste etter start og service er fulgt opp i alle intervaller. Burde ikke merkeforhandler stilt opp og utbedret skaden de har gjort?

Hva sier du? Burde de i hvert fall blitt med på en deling av kosten?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2020-10-19 19:36:42 +0200

updated 2020-10-19 19:38:46 +0200

Hei Nå er det jo ikke verkstedets feil at en glødeplugg har satt seg fast og knekker i forsøket med å bytte den. Verktøy som du nevner som gjør at glødeplugg ikke knekker vil jeg gjerne høre mere om men tror nok det går litt på tro og håp prinsippet. Det som derimot finnes er verktøy for å fjerne brukket glødeplugg uten å fjerne toppen men det er selvfølgelig helt avhengig av at det er plass til å gjøre det. Å borre ut en glødeplugg tar kanskje et par timer og det finnes verksteder som kan dette og gjør det til daglig. Med den høye kostnaden ville jeg nok vurdert å la den være, har du 3 friske glødeplugger går nok det fint. Den gamle pluggen sitter som regel greit da den knekker over gjengepartiet. At verksted går med på en prisreduksjon tja mulig du kan jo prøve å forhandle ned prisen men du har vel ikke noen direkte krav å komme med mot verkstedet her. Blir litt det samme når fks bærebruer under bilen må byttes og verkstet må skjære boltene med bajonettsag fordi alt er rustet fast da blir det nok desverre kunden som får den kostnaden.

Shoppe rundt på pris og alternative løsninger er nok det mest fornuftige her.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar